x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studentii romani au sarbatorit Ziua Nationala la Universitatea Westminster

Studentii romani au sarbatorit Ziua Nationala la Universitatea Westminster

02 Dec 2010   •   15:47
Studentii romani au sarbatorit Ziua Nationala la Universitatea Westminster

De 1 Decembrie, studentii romani de la Universitatea Westminster din Londra i-au invatat pe colegii lor ce inseamna sa sarbatoresti in stil romanesc.

Studentii le-au oferit colegilor si profesorilor lor vin si mancare romaneasca. Cei trei romani din cadrul Scolii de Media au vorbit despre semnificatia zilei de 1 Decembrie si i-au invatat pe participanti cateva cuvinte romanesti. Fetele, Alina si Diana, s-au imbracat in costume populare si, impreuna cu Ovidiu, au impartit albume foto si brosuri turistice cu Romania.

“Am vrut sa le aratam britanicilor ce inseamna pentru noi. Marea Britanie se mandreste cu multiculturalismul sau si cu libertatea de exprimare a nationalitatilor pe care le gazduieste. Am vrut sa profitam de ocazie si sa vorbim despre Romania”, spune Diana, studenta in anul trei la Relatii Publice.

“Este grozav sa studiezi in Anglia, dar ne este dor de Romania. In ultimii doi ani, au venit tot mai multi romani sa studieze la Universitatea Westminster, asa ca am vrut sa aratam ca avem o comunitate puternica” marturiseste Alina, colega Dianei.

“Stiam cate ceva despre istoria Romaniei, dar acum am aflat si ca faceti un vin bun” glumeste Craig, student englez.

Evenimentul i-a impresionat chiar si pe profesori. Trish Evans, sefa catedrei* *de Relatii Publice, spune ca este uimita de frumusetea costumelor populare “Va rog sa veniti si la curs cu ele!” Patrick
Stoddart, profesor de journalism si fost jurnalist la The Times aproba: “Aratati minunat. Costumele sunt superbe!”

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si a Irlandei de Nord.

Diana Paroiu
University of Westminster

×