x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studiu: 63% din români se aşteaptă să sărăcească

Studiu: 63% din români se aşteaptă să sărăcească

22 Ian 2010   •   00:00

Românii sunt din ce în ce mai pesimişti în privinţa efectelor pe care le va avea criza financiară, 63% din ei fiind deja pregătiţi pentru o eventuală reducere a veniturilor în acest an.

Totodată, achiziţiile de mare valoare, precum maşini, apartamente sau teren de casă, sunt scoase din discuţie. Astfel că 38% din români nici măcar nu-şi propun acest tip de achiziţii, pe când 46% şi le doresc, însă nu cred că vor reuşi să le ducă la bun sfârşit. Aproximativ 34% din respondenţi au declarat că nici măcar nu sunt siguri dacă îşi vor permite un concediu în acest an, potrivit unui studiu realizat de Aviva Grup România.

Deşi 50% din români nici măcar nu se gândesc să economisească, evită totuşi să apeleze la împrumuturi. 60% din români vor face tot posibilul să se descurce fără un credit, pe când 10% vor apela la bănci. 15% preferă împrumuturile de la prieteni şi rude, în defavoarea creditelor. Doar 11% spun că au puşi bani deoparte pentru zile negre. Studiul a fost realizat în perioada 15 decembrie 2009 - 15 ianuarie 2010.(I.C)

×
Subiecte în articol: observator