x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stupid - Legea pescuitului, inlocuita la un an

Stupid - Legea pescuitului, inlocuita la un an

de Alexandru Nastase    |    14 Iul 2006   •   00:00

La mai putin de un an de la emiterea Legii pescuitului (113/2005), autoritatile centrale anunta ca se lucreaza la elaborarea unei noi legi!

Stirea, care bulverseaza investitorii interesati de zona, a fost anuntata la Tulcea de directorul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, Gheorghe Stefan, unul dintre artizanii haosului de nedescris creat in Delta Dunarii de actuala guvernare. Legea 113 a fost emisa in vara lui 2005 si sustinea, intre altele, cedarea spre exploatare a resursei piscole, gratis si prin incredintare directa, asociatiilor de pescari, prevederi ce incalca articolul 36 din Constitutie. Dupa intrarea in vigoare a Legii 113, pescuitul a din Delta a fost dat total peste cap. Braconajul a inflorit, in primele luni din 2006 inregistrandu-se cele mai mari capturi de peste braconat din ultimii 16 ani. Mai mult decat atat, resursa nu a mai beneficiat de paza, iar in zona nu s-au mai facut investitii. Noua lege a pescuitului va fi supusa dezbaterii publice in cursul lunii august.
Desi autoritatile nu au facut inca referiri la schimbarile ce vor fi aduse legii pescuitului, noul act normativ le da deja batai de cap pescarilor din Delta. Acestia se tem de faptul ca actuala guvernare pregateste terenul pentru incheierea unor noi contracte de concesiune in Rezervatia Biosferei.

×
Subiecte în articol: observator