x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SUA - O romanca a intrat in echipa unui congressman

SUA - O romanca a intrat in echipa unui congressman

05 Ian 2005   •   00:00

O tanara originara din Romania si educata in Statele Unite este cel mai nou membru al echipei unui membru al Congresului American.

Alexandra Toma s-a alaturat de curand staff-ului republicanului Stephen Lynch, ales in Camera Reprezentantilor (camera inferioara a Congresului) din partea unuia dintre districtele statului Massachusetts.

RECOMANDARE. Potrivit presei americane, romanca va fi consilier pe probleme de politica externa, aparare, imigrare, comert, buget, stiinta, energie si protectia mediului. Alexandra Toma a fost recomandata pentru acest post indeosebi datorita cunostintelor solide de politica externa si studii de securitate dobandite la Universitatea din Virginia pe care a absolvit-o cu brio in 2001. Alexandra este licentiata in politica externa, psihologie si limba franceza. Lucrarea ei de diploma a avut ca tema metodele de solutionare a conflictelor etnice, iar impactul maladiei SIDA asupra securitatii nationale a SUA a fost tema lucrarii sale de masterat.
Un alt atu al Alexandrei este ca, in afara de engleza si romana, vorbeste spaniola, italiana si germana, in conditiile in care limbile straine nu sunt punctele forte ale americanilor.

EXPERIENTA. Inainte de a lucra la Capitol Hill, sediul Congresului SUA, Alexandra a fost angajata unei firme de consultanta, ocupandu-se de o serie de proiecte pentru Departamentul Apararii. Experienta sa de lucru include si cateva luni petrecute, in timpul vacantelor, la o banca americana si la Ambasada SUA din Stockholm.

×
Subiecte în articol: observator