x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SUA - Roman arestat

SUA - Roman arestat

10 Mai 2005   •   00:00

Un roman care a jefuit cel putin 400 de americani si mai multe banci din SUA a ajuns, in fine, dupa gratii. El este suspectat de fals, furt, trafic uman si legaturi cu mafia rusa.

  • de ANCA ALDEA
  • OBSERVATOR
  • Un roman a pradat peste 400 de clienti ai unor banci din regiunea Boston, in Statele Unite. Ioan Emil Codarcea a fost arestat, la inceputul lui mai, pentru fals si furt din bancomate. Politia il suspecteaza de legaturi cu mafia rusa si de trafic de fiinte umane.

    In ultimii doi ani, romanul a furat peste 400.000 de dolari din ATM-uri aflate in mai multe localitati - Canton, Cambridge, Newton, Needham, Wellesley si Woburn. El folosea minicamere de luat vederi si dispozitive de citire si inregistrare a datelor pentru a duplica cardurile clientilor. Aparatura copia datele stocate pe carduri, iar minicamerele inregistrau codul PIN al utilizatorului, datele fiind transmise direct in computerul lui Ioan. Ulterior, cu ajutorul cardurilor duplicate ilegal, el extragea bani din conturile pagubitilor.

    ALARMA LA FBI. Biroul Federal de Investigatii (FBI) recunoaste ca aparatura pe care o folosea Ioan poate fi cumparata de pe Internet cu doar 1.000 de dolari. Intr-un raport recent al FBI, se arata ca infractiunile de acest tip au crescut cu 42% fata de anul trecut, iar in majoritatea cazurilor sunt implicate retele de infractori din Europa de Est.

    Potrivit cotidianului Boston Herald, Ioan, in varsta de 35 de ani, nu ar fi ajuns dupa gratii daca nu ar fi incercat sa introduca in Statele Unite, din Canada, un grup de sase imigranti pakistanezi. La 1 mai, o patrula de frontiera din zona orasului Vermont l-a arestat pe roman si l-a predat politiei din Boston.

    ×
    Subiecte în articol: observator