x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suceava. Gerul lasă 1500 de abonaţi fără energie electrică

Suceava. Gerul lasă 1500 de abonaţi fără energie electrică

25 Ian 2010   •   00:00

Un număr de 1.500 de abonaţi din zona Brodina-Ulma-Nisipitu din judeţul Suceava nu beneficiază, de duminică seară, de energie electrică după ce reţeaua de alimentare a fost afectată din cauza chiciurei şi a gerului, a declarat prefectul de Suceava, Sorin Popescu.



Popescu a declarat că duminică seara a fost afectată alimentarea cu energie electrică pentru 1.500 de abonaţi din zona Brodina-Ulma- Nisipitu, defecţiunea fiind cauzată de chiciură şi ger, iar echipele E.On au încercat să remedieze avaria, dar nu au reuşit din cauză că intervenţia este dificilă, într-o zonă împădurită.

El a precizat că intervenţia a fost reluată luni dimineaţă şi că în cursul zilei urmează să fie reluată furnizarea energiei electrice în zona afectată. Popescu a mai spus că trei oameni ai străzii din Rădăuţi, Fălticeni şi Suceava au fost preluaţi, în noaptea de duminică spre luni, de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă şi transportaţi la spital.

Potrivit prefectului de Suceava, citat de Mediafax, în noaptea de duminică spre luni s-au întregistrat minus 30 de grade Celsius în municipiul Vatra Dornei, minus 29 de grade Celsius în municipiul Rădăuţi, minus 28 de grade Celsius în municipiul Suceava şi în Vatra Moldoviţei, iar în municipiul Fălticeni au fost minus 27 de grade Celsius.

De asemenea, o  femeie în vârstă de 61 de ani din localitatea suceveană Dorneşti a murit în această  dimineaţă, la spitalul din Rădăuţi, unde fusese adusă cu hipotermie generalizată, după ce a stat în frig. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu, femeia a fost găsită în casă, în comă, de către o rudă care a anunţat Serviciul de Ambulanţă, aceasta fiind transportată la Spitalul Municipal Rădăuţi. Ea a fost diagnosticată cu hipotermie generalizată, etilism acut, ciroză hepatică, expunere la frig extrem.

Femeia era în comă de gradul III şi, cu toate eforturile medicilor de a-i salva viaţa, aceasta a murit după cinci ore de la internare. Şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a reluat apelul către populaţie, care trebuie să evite expunerea la frig şi să evite consumul de alcool în condiţiile de ger. În zona municipiului Rădăuţi, în noaptea de duminică spre luni s-au înregistrat minus 29 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: observator