x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Social-democrații suedezi au anunțat că susțin aderarea României la spațiul Schengen!

Social-democrații suedezi au anunțat că susțin aderarea României la spațiul Schengen!

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2022   •   20:14
Social-democrații suedezi au anunțat că susțin aderarea României la spațiul Schengen!

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a salutat decizia politicienilor suedezi care luni au anunțat că nu se opun intrării României în spațiul Schengen. Este vorba despre politicienii care anterior s-au opus aderării României.

Inițial, social-democrații suedezi s-au opus aderării României. Ulterior, reprezentantul acestora a avut o discuție cu ministrul român de Externe și luni a anunțat că sprijină aderarea.

„Vă mulțumesc foarte mult, domnule Ardalan Shekarabi pentru declarația dumneavoastră pozitivă de astăzi privind aderarea României la Schengen, și ca urmare a discuției noastre foarte bune&complete din 22 noiembrie. Aderarea României va face UE mai sigură”, a scris Aurescu pe Twitter.

Și europarlamentarul Victor Negrescu a anunțat că social-democrații suedezi susțin aderarea României la spațiul Schengen.

„Social-democrații suedezi au anunțat, în urmă cu puțin timp, că susțin aderarea României la spațiul Schengen. Iată că din nou Partidul Social Democrat își îndeplinește cu responsabilitate datoria față de români. Suntem iar singurii care ne-am făcut treaba la nivelul familiei noastre politice”, a scris Negrescu pe Facebook.

Aderarea României la spațiul Schengen ar putea fi decisă în luna decembrie.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Bogdan Aurescu suedia schengen