x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Summitul de la Seul: Ce îi explica Băsescu preşedintelui rus Dmitri Medvedev (VIDEO)

Summitul de la Seul: Ce îi explica Băsescu preşedintelui rus Dmitri Medvedev (VIDEO)

28 Mar 2012   •   05:47
Summitul de la Seul: Ce îi explica Băsescu preşedintelui rus Dmitri Medvedev (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a discutat marti, la Seul, cateva minute, cu omologul rus Dmitri Medvedev, in timp ce mergeau spre fotografia de grup de la summitul privind Securitatea Nucleara. Ajuns pe scena, Basescu a salutat un alt lider aflat alaturi de el, apoi s-a intors rapid la Dmitri Medvedev, caruia a continuat sa ii explice ceva, gesticuland, in vreme ce presedintele Rusiei il asculta cu atentie.

Cei doi au fost intrerupti de rugamintea organizatorilor de a sta macar un moment nemiscati, pentru a face poza de grup.

Basescu: Nu pot spune ce-am discutat cu Medvedev si Obama

Intrebat daca a discutat cu Medvedev despre scutul antiracheta, Basescu a explicat ca nu poate sa dezvaluie subiectele de discutie in contextul in care intalnirile nu au fost oficiale.

"Nefiind o intalnire oficiala, nu pot sa va spun ce-am discutat nici cu presedintele Medvedev, nici cu presedintele Chinei, nici cu presedintele Obama, nici cu prim-ministrul canadian, nici cu prim-ministrul Noii Zeelande, nici cu presedintele Indoneziei, caruia i-am multumit pentru semnarea decretului legat de Popa", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a precizat ca dupa o discutie privata nu se da un comunicat. "Daca presedintele Medvedev si Obama au avut o discutie oficiala, sigur ca ea a trebuit sa aiba un comunicat, o discutie privata n-are", a conchis presedintele Basescu.

×