x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suntem o naţiune de mecanici: un român din patru îşi repară maşina în curte sau în faţa blocului

Suntem o naţiune de mecanici: un român din patru îşi repară maşina în curte sau în faţa blocului

de Sebastian S. Eduard    |    28 Feb 2012   •   09:05
Suntem o naţiune de mecanici: un român din patru îşi repară maşina în curte sau în faţa blocului

Circa 27% dintre romani, atunci cand trebuie sa-si repara masina, fac acest lucru in regie proprie, in curtea blocului sau in garajul unui prieten, arata un studiu realizat de Auto.ro si compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown. Mai mult cand este vorba de posesorii de Dacie (modele pana in 2004) procentajul acesta ajunge la 54%.

Cu toate acestea, romanii prefera in proportie de 45% service-urile de marca si apreciaza mai mult calitatea serviciilor oferite de acestea, in timp ce pentru 28% dintre romani primeaza pretul oferit de service-urile independente. Romanii care apeleaza la un service de marca apreciaza amabilitatea personalului, respectarea termenului promis si calitatea lucrarii efectuate. In schimb, cei care apeleaza la un service independent sunt mai multumiti de pretul lucrarii.

In topul preferintelor romanilor privind nivelul de satisfactie fata de service se afla marca Nissan cu cel mai mare numar de respondenti foarte multumiti, respectiv 49.7%, urmata de Skoda cu 48.6% si Chevrolet cu 48.4%.

Cele mai frecvente probleme auto intalnite in ultimul an au fost cele mecanice in proportie de 30% si 25% probleme cu uzura altor componente. Un procentaj semnnificativ de 35% sustin ca nu au avut nicio problema cu autoturismul personal in ultimele 12 luni.

"Acest studiu ne permite sa prezentam o imagine relevanta asupra pietei serviciilor auto din Romania, a intentiilor si preferintelor romanilor. Auto.ro dezvolta si implementeaza in mod continuu instrumente utile care aduc valoare serviciilor din zona auto, in concordanta cu preferintele utilizatorilor', a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.

×