x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Supărată că mama ei a părăsit-o, o fetiţă de 11 ani din Arad s-a înfometat până a murit

Supărată că mama ei a părăsit-o, o fetiţă de 11 ani din Arad s-a înfometat până a murit

23 Sep 2011   •   11:04
Supărată că mama ei a părăsit-o, o fetiţă de 11 ani din Arad s-a înfometat până a murit

Caz socant la Arad. O fetita de 11 ani a murit, in aceasta dimineata, la Spitalul Judetean, dupa ce s-a infometat cateva luni de zile. Fata a refuzat sa mai manance pe motiv ca mama ei a parasit-o si a ramas singura.


Ajunsa in grija bunicii, femeia a inscris-o pe fata la o scoala din Timis. Pentru ca refuza hrana si starea de sanatate devenea din ce in ce mai fragila, reprezentantii scolii au sesizat Protectia Copilului. Eva Lupas, asistentul social care s-a ocupat de fetita, a indemnat-o pe bunica s-o duca la Spitalul din Timis. Dupa o luna, medicii de aici au hotarat s-o transfere pe micuta la Spitalul Judetean Arad. Mama copilei a venit de cateva ori in vizita, dar in ultimele patru luni nu a mai vizitat-o deloc. Fetita era mentinuta in viata de aparate si comunica cu asistentele clipind din ochi. Din pacate, organismul ei slabit nu a mai rezistat si a murit.

"De fata am aflat anul trecut in momentul in care scoala la care fusese inscrisa fetita ne-a anuntat ca starea fetei este din ce in ce mai grava. Venea la scoala in scaun cu rotile. Am indemnat-o pe bunica s-o duca la spital. Nu am facut o ancheta pentru ca situatia nu o impunea. Fata a fost internata la spitalul din Timis, iar mama a transferat-o la Spitalul din Arad. Din acel moment, nu am mai avut competenta", a declarat Eva Lupas, asistentul social care s-a ocupat de cazul fetitei.

"Fetita a fost abandonata de mama ei, motiv pentru care ea a inceput sa refuze hrana. Ea a fost internata in prima faza in Timisoara si dupa o luna a ajuns la Arad", a declarat Teodora Olaru, purtator de cuvant al Spitalului Judetean Arad.

"Timp de 6 luni i s-a acordat tot tratamentul necesar. Copilul era constient, dar refuza sa vorbeasca. In prima faza, mama ei a stat cu fata o luna de zile. Dar ii tot spunea ca o paraseste. Lucru care s-a si intamplat. Eu stiu ca mama fetei a plecat pentru ca avea niste procese. Dar a spus ca se va intoarce. Fetita a fost ingrijita foarte bine. Medicul care s-a ocupat de fata cunoaste bine cazul, dar s-a pensionat si nu raspunde la telefon", a mai spus Olaru.

Potrivit declaratiilor unor voluntari de la Centrul de Plasament, fetita era extrem de introvertita, refuzand comunicarea cu psihologul angajat de institutie.

IPJ Arad nu a fost sesizat in acest sens de nimeni. Institutia s-a autosesizat din informatiile aparute in mass-media.

"Noi nu am fost sesizati de cadrele medicale despre aceasta fetita. Vom vedea despre ce este vorba, cauzele decesului si conditiile in care fetita a ajuns acolo. Noi nu avem informatii legate de un posibil abuz", a declarat Camelia Tudoce, purtator de cuvant al IPJ Arad.

"Am fost sesizati de spital in momentul in care micuta a fost internata in spital. Cazul a fost monitorizat de catre specialistii din cadrul institutiei, s-au facut cercetarile de rigoare. Pe raza judetului Arad, fetita nu mai avea pe nimeni. Mama nu a fost de gasit. In urma acestei anchete s-a facut plasamentul copilului la un centru de plasament din Timisoara, pentru a fi mai aproape de bunici", a declarat Angelica Stana, purtatorul de cuvant de la Protectia Copilului.

De asemenea, Stan a precizat ca "fata a fost internata in spital din cauza diagnosticului pe care-l avea si a ramas in continuare internata in spital, fiind incadrata si in grad de handicap. Din pacate, s-a intamplat ce s-a intamplat". (V.M.)

×