x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 16 suporteri unguri, INTERZIŞI un an pe stadioane, doi jandarmi răniţi, 50 de dosare penale. BILANŢUL după meci

16 suporteri unguri, INTERZIŞI un an pe stadioane, doi jandarmi răniţi, 50 de dosare penale. BILANŢUL după meci

07 Sep 2013   •   12:49
16 suporteri unguri, INTERZIŞI un an pe stadioane, doi jandarmi răniţi, 50 de dosare penale. BILANŢUL după meci

Doi jandarmi români au fost răniţi şi 16 fani unguri au interdicţie pe stadioane în următorul an, după incidentele din ziua meciului România-Ungaria, de vineri, din preliminariile CM-2014, a declarat Inspectorul General al Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru, într-o conferinţă de presă.

"Doi jandarmi au fost răniţi, unul la umăr, în Centrul Civic, a părăsit deja spitalul, al doilea are un traumatism facial mai grav, este la Spitalul Pantelimon, după ce a aruncat un membru al galeriei o piatră. (...) Încă de la coborârea din tren, fanii unguri au folosit elemente pirotehnice excesiv. Am reţinut 16 persoane din rândul cetăţenilor maghiari, au primit interdicţie un an de zile de a participa la astfel de evenimente competiţiile şi jocurile sportive", a declarat Olaru.

Acesta a precizat că au fost duse la secţia de poliţie şi au fost reţinute 62 de persoane, subliniind că a avut loc inclusiv un eveniment legat de consum de droguri.

Olaru, care a subliniat că fanii unguri, care nu au fost verificaţi la intrarea în ţară, aveau foarte multe materiale pirotehnice asupra lor. El a mai spus că au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale de circa 7300 de lei, între altele pentru provocare şi participare la scandal.

Fanii au venit la Bucureşti cu un tren cu 13 vagoane, sosit în Gara de Nord cu o întârziere de două ore. Trenul a transportat 930 de suporteri.

Suporterii au tras semnalul de alarmă în dreptul Gării Basarab şi au aruncat cu petarde, aprinzând şi numeroase torţe, la sosirea în Gara de Nord. La sosire, fanii au scos pe geamurile trenului torţe albe şi vişinii. Ei au aruncat cu petarde şi au fluturat steagurile Ungariei şi Ţinutului Secuiesc, precum şi un drapel cu harta României fără Transilvania. Suporterii au provocat un incendiu în al doilea vagon, fiind necesară intervenţia pompierilor. În zona Gării de Nord a apărut şi un elicopter al Poliţiei.

Fanii au fost scoşi din gară în grupuri de câte 60-70 de persoane şi au fost urcaţi în zece autobuze puse la dispoziţie de organizatori, pe Calea Griviţei, pentru a se deplasa în fan-zone-ul de la Arena Naţională. Cel de-al doilea grup de suporteri care se deplasa către autobuze a aruncat cu sticle şi diverse obiecte, încercând să rupă cordonul forţelor de ordine. Jandarmii au intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene şi cu obiectele din dotare.

Reprezentativa României a învins, vineri seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Ungariei, într-un meci contând pentru grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia.


×