x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Surpriza din centrul Sucevei: asfaltul a fost turnat peste un canal descoperit (VIDEO)

Surpriza din centrul Sucevei: asfaltul a fost turnat peste un canal descoperit (VIDEO)

de Paul Ciurari    |    23 Iul 2012   •   15:22
Surpriza din centrul Sucevei: asfaltul a fost turnat peste un canal descoperit (VIDEO)

Gropile par a fi un lucru normal Suceava, mai ales cele care 'se nasc' imediat dupa asfaltare. Chiar in centrul orasului, pe bulevardul principal, in urma cu foarte putin timp a fost turnat un nou covor de asfalt. In mod inexplicabil pentru noi, dar logic pentru constructori, asfaltul a fost turnat si peste un canal. Probabil ca atunci cand utilajele grele de constructie au trecut peste gura de canal, capacul a cedat, iar sub bitumul fierbinte a inceput sa apara o noua groapa.

Este inca mica ca dimensiune, insa promitatoare pentru urmatoarea masina care isi va rupe probabil janta, sau puntea in ea. Ca adancime este insa impresionanta...are mai bine de vreo 5-6 metri adancime, altfel spus numai buna pentru o surpriza.

“Groapa a aparut cand au frezat ei, ca au rupt gura canalului. Au pus un carton deasupra si au turnat asfalt. Are 6 metri adancime numai canalul si cu inca doi, sunt vreo opt metri - intra masina cu totul', a subliniat Constantin Nascu, un vanzator de ziare care se afla mai tot timpul in zona. Barbatul ne-a pus la dispozitie si un bat lung de cativa metri, pe care l-a bagat in craterul din asfalt, pentru a ne demonstra cat de adanc este. A ajuns cu mana pana la umar si tot nu a ajuns la fundul gropii.

'Treaba romaneasca', au spus toti cei care trec pe acolo, mai ales ca groapa este pe o trecere de pietoni.

Am anuntat autoritatile locale, iar acestea ne-au dat asigurari ca se lucreaza si se rezolva. “Am trimis deja o echipa de la cei care se ocupa de strazi, sa descopere ce s-a intamplat acolo si cum poate fi remediat. Am cerut ca reparatiile sa se faca imediat, sa nu cumva sa se petreaca vreo nenorocire acolo', a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Ne-am dus inapoi la groapa, acolo unde erau mai multi sefi si vreo doi muncitori. Au dat de doua ori din tarnacop, au spus ca de fapt capacul e doar fisurat si ca nimeni nu a gresit, fiind vina Celui de sus. Adica faptul ca au asfaltat peste canal, e un lucru normal!

Cat despre remedierea problemei... unul dintre ei vroia sa aduca balast si sa umple canalul.

Au stat pe acolo cam 10 minute, pana cand am plecat noi, dupa care dusi au fost cu tot cu semnele de ocolire si muncitori. Poate ca e mai bine asa, ca de altfel mai faceau si boacana de a infunda canalizarea.

Asadar asteptam cu nerabdare prima masina care va parca subteran nu in parcarea ce se va inaugura in apropiere, ci in canalul din mijlocul drumului.

×