x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Surpriză la Roma. Hoţii români acţionau mascaţi în “Fantomas”

Surpriză la Roma. Hoţii români acţionau mascaţi în “Fantomas”

de Istvan Deak    |    10 Mai 2013   •   11:58
Surpriză la Roma. Hoţii români acţionau mascaţi în “Fantomas”

Nu e film cu Jean Marais, versiune 3D, ci pura realitate. Un grup de hoţi, originari din România, face turul presei din Italia, remarcându-se nu doar prin prejudiciul provocat victimelor, ci prin modul de acţiune.

Cinci cetăţeni români au fost arestaţi joi de carabinierii din localitatea italiană Tivoli, de lângă Roma, sub acuzaţia de furt, fiind reţinuţi înainte chiar de a da o nouă lovitură, relatează cotidianul Corriere della Sera, care precizează că hoţii acţionau purtând măşti inspirate de personajul din celebrul film “Fantomas”.

Anchetă

Grupul de infractori acţiona de mai multe luni în Italia, mai ales în localitatea Guidonia, de lângă Roma, unde românii şi locuiau. Ei au dat spargeri în mai multe apartamente, iar carabienierii au avut nevoie de o anchetă care s-a întins la rândul ei pe o perioadă de câteva luni până să-i prindă pe hoţi. Alţi cinci români, membri ai aceleiaşi bande, au fost reţinuţi în urma finalizării anchetei.

Vindeau marfa în România

Românii intrau în acţiune mai ales noaptea, spărgând magazine, sedii de firme şi locuinţe particulare, în provinciile Roma, Rieti, Latina, Perugia şi Arezzo. Carabinierii au recuperat din locuinţele răufăcătorilor numeroase bunuri furate, printre care un pistol, bijuterii, ceasuri şi alte obiecte de valoare. Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional era condus de un cetăţean român cunoscut sub numele de "Nelu", în vârstă de 35 de ani, iar bunurile furate erau transportate şi vândute apoi în România.


×