x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (SURSE) 80 de percheziţii în cazul Blejnar-Marta

(SURSE) 80 de percheziţii în cazul Blejnar-Marta

05 Iul 2012   •   17:15
(SURSE) 80 de percheziţii în cazul Blejnar-Marta

UPDATE. Sorin Blejnar a declarat pentru Jurnalul National ca, in aceasta seara, in casa sa, nu a avut loc nicio perchezitie si ca nu a primit niciun telefon din partea procurilor sau un alt mandat din partea Parchetului. Blejnar a mai declarat ca nu are cunostiinta de locul in care se gaseste Codrut Marta, si ca a avut legaturi cu acesta pana in luna mai din 2010, pana cand Marta a fost seful sau de cabinet.

In timp ce discutau cu Sorin Blejnar, redactorii Jurnalului National au sesizat faptul ca in fata casei acestuia incerca sa-si parcheze masina Elan Schwartzenberg. Blejnar nu i-a permis acest lucru, mentionand ca sunt vecini, si ca tentativa se repeta destul de des.
Dupa o plimbare scurta cu bicicleta, Sorin Blejnar s-a reintors acasa, unde se plimba agitat prin curte.

UPDATE. Surse oficiale din cadrul DNA au declarat pentru Jurnalul National ca nu confirma informatia potrivit careia in aceasta seara ar fi avut loc perchezitii in cazul Blejnar-Marta.

UPDATE: Sorin Blejnar a declarat, citat de Q Magazine, ca nu a fost sunat de procurori si nici nu a primit vreun mandat din partea Parchetului. “Sunt acasa, pe terasa, nu vad nici un politist pe aici. Nu cunosc nimic despre situatia prezentata in presa. Cei de la Jurnalul National fabuleaza, incearca sa-si creeze subiecte. Domnul premier Ponta nu controleaza justitia, justitia este independenta', a spus Blejnar.
----------------------------------------------------

Mai multe perchezitii au loc in aceasta seara in cazul Codrut Marta, Sorin Blejnar et Co. Conform unor surse, sunt vizate 70-80 de persoane, printre care si fostul sef al Fiscului, Sorin Blejnar.

Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Blejnar, a fost vazut pentru ultima data in seara zilei de 21 mai si a fost dat in urmarire nationala patru zile mai tarziu - 'ca urmare a sesizarii disparitiei in imprejurari suspecte', conform IGPR.

Numele lui Marta a intrat in atentia DNA in cadrul anchetarii lui Peter Attila Racz, deferit justitiei pentru o frauda de aproximativ 20 de milioane de euro, reprezentand neplata de accize, TVA si impozit pe profit la comercializarea de motorina Euro 5. Inregistrarile telefonice ale convorbirilor sugereaza ca Marta actiona in numele lui Sorin Blejnar pentru protejarea retelei evazioniste. S-a speculat ca era omul care colecta banii de la cei care comiteau evaziune fiscala prin intermediul comertului cu legume, fructe, cereale, carne, produse petroliere, iar toti acesti bani ajungeau la Sorin Blejnar. Institutiile statului nu au precizat daca aceste probe din "Dosarul Racz" s-au confirmat sau nu, daca Blejnar si Marta faceau parte dintr-o retea care proteja mafiotii sau evazionistii.

×