x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (SURSE) Şeful Poliţiei Române, audiat la DNA. Medicul Şerban Brădiştenu şi trei poliţişti, învinuiţi pentru favorizarea infractorului în cazul Năstase

(SURSE) Şeful Poliţiei Române, audiat la DNA. Medicul Şerban Brădiştenu şi trei poliţişti, învinuiţi pentru favorizarea infractorului în cazul Năstase

26 Iun 2012   •   07:25
(SURSE) Şeful Poliţiei Române, audiat la DNA. Medicul Şerban Brădiştenu şi trei poliţişti, învinuiţi pentru favorizarea infractorului în cazul Năstase

UPDATE 18:00 - Conform unor surse judiciare, si chestorul Petre Toba, seful Politiei Romane, se afla in acest moment la audieri, la DNA, citat in calitate de martor.

UPDATE 17:35 - Seful Politiei Capitalei, chestorul Lucian Guran, a fost chemat la DNA, pentru audieri.

Biroul de presa al IGPR infirma informatia conform careia si chestorul Petre Toba, seful Politiei Romane, ar fi fost chemat la DNA pentru audieri.

UPDATE 17:01 - Medicul Serban Bradisteanu a fost pus oficial sub invinuire de DNA, fiind acuzat de favorizarea infractorului in cazul Adrian Nastase. Aceeasi masura a fost luata si impotriva celor trei politisti implicati in acest caz.

UPDATE 15:40 - Profesorul Ioan Lascar a fost si el luat din spital si dus la sediul DNA pentru audieri, anunta Antena3. La sediul DNA se afla si si medicul Serban Branisteanu, care este urmarit penal.

Procurorii DNA au declansat astazi urmarirea penala fata de trei ofiteri de politie si fata de medicul Serban Bradisteanu. Ei sunt acuzati de favorizarea infractorului, in cazul Adrian Nastase. Printre cei trei politisti se afla unul dintre agentii care au fost in casa lui Adrian Nastase, in seara in care a incercat sa se sinucida.

Potrivit unor surse judiciare, si ministrul de Interne, Ioan Rus, ar putea fi audiat de catre procurori in legatura cu punerea in executare a mandatului de retinere a lui Adrian Nastase.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de trei ofiteri de politie si fata de un medic, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului savarsita in legatura directa cu fapte de coruptie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se refera la ingreunarea executarii pedepsei aplicate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim ministru Adrian Nastase", se arata intr-un comunicat al DNA.

'Este un dosar care a fost deschis de DNA. Confirm ca trei politisti si un medic au fost chemati la DNA pentru a da declaratii. Cand se vor finaliza audierile, DNA va comunica masurile care s-au luat. Se verifica modul in care a fost pus in aplicare mandatul de arestare pe numele lui Adrian Nastase, demersurile facute, documentele emise', a declarat Laura Codruta Kovesi, dupa sedinta CSM.

Procurorul a mai spus ca a mai dispus o ancheta paralela cu privire la calitatea judiciara a politistilor, precizand ca medicul Serban Bradisteanu este audiat in legatura cu documentele emise, precum si diagnosticul pus lui Adrian Nastase.

'In paralel eu am dispus o verificare sa vad daca politistii care trebuiau sa puna in executare mandatul au calitate de politisti in politia judiciara. Daca au aceasta calitate, voi face verificari si in situatia in care voi constata ca nu au respectat legea, le voi retrage calitatea judiciara. Medicul este audiat in legatura cu documentele care au emise, daca sunt reale, daca s-a constatat tot ce s-a comunicat, se verifica totul legat de diagnostic', a mai spus Kovesi.

Procurorul general spusese deja, in cadrul sedintei CSM, ca vor fi facute verificari privind modul in care politistii judiciari au pus in aplicare decizia de condamnare a lui Adrian Nastase. Daca se va constata ca nu au fost respectate toate procedurile, avizele politistilor vor fi retrase, a declarat Kovesi.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sambata, ca are dubii serioase in legatura cu diagnosticul fostului premier Adrian Nastase, avand in vedere ca a fost pus de Serban Bradisteanu, fost senator PSD si cercetat pentru coruptie.

Serban Bradisteanu este cel care a condus echipa de medici care l-a operat pe Adrian Nastase la Spitalul Floreasca, in urma tentativei acestuia de sinucidere.


×