x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspendatul Băsescu se poartă în albastru. Suspendatul Băsescu se poartă în albastru. Sediul de referendum e pe Comăniţa 9. Comăniţă 1 e în arest

Suspendatul Băsescu se poartă în albastru. Suspendatul Băsescu se poartă în albastru. Sediul de referendum e pe Comăniţa 9. Comăniţă 1 e în arest

de Luiza Moldovan    |    Dan Constantin    |    10 Iul 2012   •   17:51
Suspendatul Băsescu se poartă în albastru. Suspendatul Băsescu se poartă în albastru. Sediul de referendum e pe Comăniţa 9. Comăniţă 1 e în arest

Sunt pe Comanita la numarul 9. Pe Comanita la numarul 9 e noul sediu de campanie al marelui suspendat Basescu. E ora patru dupa-amiaza. Lupta impotriva coruptiei paleste in fata luptei cu vipia. Pe langa Piata Galati, straduta lui Base devine un perimetru “totalimente' politic. Cotrocenii s-au mutat in cartierul cu istorie multa, contaminata acum de magma manelistilor cu burti stranse de maiouri XXXXL. Ca sa nimereasca Statul Major, Base are cateva repere. Este exact in spatele fostului sediu din 2007, cedat de suspectul ginere al lui Cico Dumitrescu. Casa din Vasile Lascar 148 a fost folosita si de alt bautor de apa plata, cu certificat, Theodor Stolojan. Punctul goniometric este dat de intersectia celor trei linii drepte care unesc sediul de depozitele de vin varsat din apropiere. Loc binecuvantat! Va fi veselie mare. Sa traiasca dom’ Base, sa mai dea! Cine l-a pus sa mearga in Comanita 9 a vrut sa-si bata joc de omul in suferinta. Celebrul Comanita, de la vama, tocmai a fost arestat. Asa incat multi sustinatori, din echipa Marele Alb, s-ar putea sa mearga in Rahova, la Comanita nr. 1. Dar fiecare cu brutaria lui! Din str. Eminescu, de la stop, cand vii de la ASE pe contrasens, o faci la stanga si esti pe Comanita.

Imi falfai fustele cu nonsalanta, incercand sa inteleg interesul brusc al ziaristilor prezenti aici, pentru un Logan care iese din sediu. Ma, da’ ce tot au astia? Dintr-odata ma palesc peste frunte: Bai, da’ proasta mai sunt! Io-mi falfai fustele si Base sta sa-l filmeze toata lumea, in nefiresc de smeritul lui Logan! Ma reped cretineste catre Loganul care incepe sa mearga incet, incetisor, sa apuce toata lumea sa-l filmeze. Un cameraman imi taie calea. Ii iau viziunea si nu-i de bine. Nu trebuie sa-i tai calea cameramanului in functiune, ca da cu tine de toti peretii si asa e si normal. Ma dau la o parte, Basescu mai sta putin sa-l mai filmeze astia. Ce-i mai place! Ce-i mai place sa stea toti cu camerele pe el! Vorba cantecului, “sunt o papusa masculina si mi se spune sex-masina'. Are o camasa albastra. Da’, domnu' Basescu, camasa aia alba ati dat-o la spalat sau ce? Pe fata, are incremenit ranjetul ala al lui, care probabil c-o sa ramana in istorie.

E ranjetul lui de scena, e ranjetul lui controlat cu telecomanda din creier, e ranjetul lui atat de bine exersat, incat nu mai are nevoie sa-l mai repete in oglinda, ca un actor aflat la inceputurile meseriei, fiindca stie foarte bine si la ce intensitate sa-l regleze, si cat sa-l tina lipit de fata. Le spune ziaristilor sa se fereasca de caldura. Ce dragut. Si acum, Loganul se indeparteaza. Si acum, baietii cu ochelari de soare de pe strazile laturalnice se fac ca nu trebuie s-o ia din loc. Si acum, se fac c-o iau incetisor din loc. Si acum se fac ca dispar, ca si cand n-ar fi fost. Ma gandesc cu mila la bietul Base. Altii, cand au fost dati afara de la slujba, au pus si ei mana pe cate ceva mai acatarii: un covor, o butelie, un cuier. Ceva care sa le aduca aminte de locul unde au fost sefi. Base a plecat cu Loganul. Mertanele le-a lasat lui Crin si sepepistilor. Asta e! Fiecare fata cu masina lui!

Vizavi de sediu, e o biserica, in curtea careia doua babute si-au scos reumatismele la soare. Vor ajunge precis atlete, dupa cata caldura e. Le intreb daca stiu cu ce vecin meserias s-au trezit peste noapte, “daaaa, cum sa nu stim, e sediul de campanie al lu’ Basescu', “se pregateste', le manipulez eu ca o jigodie, “sa va seduca din nou si apoi iar sa va abandoneze', “nuuuu ne mai pacaleste acuma, nu ne mai pacaleste, pai tre' sa fii prost sau nu-stiu-cum, iertati-mi expresia, sa-l mai votezi o data! Pai chiar asa de prosti nu suntem nici noi, aveam o pensioara de patru milioane, nu era nici mult, nu era nici putin, e, el a zis ca am prea mult, ca sa-mi mai ia, si mi-a luat si acuma am trei milioane, sa traiasca el cu trei milioane, abia astept sa vina 29 sa ma duc sa votez'. Prietena o sustine aratandu-mi picioarele ei umflate. “Uite, asa, cu picioarele astea, ma duc sa votez, asa bolnava, de abia ma mai tin pe ele, asa ma duc sa votez, nu-l mai suportam, trebuie sa-l dam jos, nu se mai poate asa, ne-a luat ajutoarele. Da’ nu se poate! Suntem oameni, nu suntem vite!' Adevarul e ca de trei milioane poti sa iei de pe Drumul Vinului 60 de chile de vin varsat. Adica poti sa culci un batalion.

In magazinele dimprejur, toata lumea vorbeste despre proaspatul lor vecin. Proaspatul lor vecin care nu stiu ce putere de seductie mai are acum. Toata lumea zice ca sa scape odata de el, ca adica ce se face Romania daca nu se duce lumea la vot? “Ba se duc, se duc', tine un taximetrist sa accentueze, inainte sa-si traga doza de cafea din paharul de plastic.

“Si daca nu scapam de el?' “Nu se poate, nu se poate asa ceva, va zic eu ca nu se poate.' Va promit ca voi fi in fiecare zi pe Comanita 9 sa facem cronica de razboi. Razboiul lui Base impotriva intregului popor.

×