x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspiciune de infectare cu antrax în Tulcea

Suspiciune de infectare cu antrax în Tulcea

07 Oct 2011   •   12:39
Suspiciune de infectare cu antrax în Tulcea

Un tanar din comuna Casimcea a fost internat astazi in Spitalul Judetean de Urgenta din Tulcea, fiind suspectat de infectare cu antrax. Baiatul, in varsta de 25 de ani, din satul Corugea, a consumat carnea unui animal sacrificat in urma cu aproape o saptamana in curtea unui prieten din aceeasi localitate.

"Din pacate, foarte multe persoane din mediul rural sacrifica animale fara a informa si medicul veterinar, expunandu-se astfel unor riscuri. De data aceasta insa animalele din gospodaria in care s-a sacrificat bovina saptamana trecuta erau crotaliate, in primavara ele fiind vaccinate anti-carbunos. Noi am sechestrat astazi carnea din care a consumat tanarul si asteptam rezultatele analizelor care se vor efectua in laboratorul nostru pentru a confirma sau infirma suspiciunea", a declarat, pentru Agerpres, directorul Directiei Sanitar-Veterinare, Marilena Tertis.

"Deocamdata este doar o suspiciune. Autoritatile medicale consulta in momentul de fata familia tanarului care a fost internat astazi (n.r. vineri) in spital si cea a proprietarului animalului care se pare ca este bolnav. Asteptam maine, sambata, rezultatele analizelor pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunii", a declarat prefectul judetului, Vasile

Antraxul este o boala infectioasa acuta ce afecteaza animalele si care se poate transmite si la om, ultimele cazuri de acest gen fiind semnalate in judetul Tulcea in urma cu aproximativ 11 ani. Boala poate fi fatala.

×
Subiecte în articol: antrax