x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de copii ar putea fi vanduti

Sute de copii ar putea fi vanduti

28 Aug 2004   •   00:00

Aproape cinci sute de copii din 12 comune - cinci iesene si sapte valcene - risca sa fie traficati sau exploatati prin munca, se precizeaza intr-un studiu preliminar realizat de World Vision Romania(WVR).

Astfel, potrivit specialistilor WVR, un numar de 288 de copii din cinci comune iesene si 207 copii din sapte comune valcene sunt expusi riscului de a fi vanduti sau exploatati prin munca, prin prisma conditiilor grele din familii si a nivelului scazut de trai.

Practic, in majoritatea cazurilor semnalate de organizatie, exploatarea copiilor sau vinderea lor pentru a fi pusi la munca reprezinta singura sursa de venit a familiilor respective.

LA NIVEL NATIONAL. Directorul WVR, Christopher Pitt, a declarat pentru Mediafax ca datele obtinute in cele 12 comune au fost culese in paralel cu alte activitati pe care organizatia le desfasoara acolo si "avand in vedere rezultatele obtinute, vom demara, in acest sens, un studiu la nivel national". Datele complete ale studiului pe tara - care va costa circa 80.000 de euro - vor fi facute pu-blice, probabil, in luna septembrie a anului viitor, a apreciat directorul WVR.

×
Subiecte în articol: observator