x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de oameni stau la cozi pentru a dona sânge

Sute de oameni stau la cozi pentru a dona sânge

31 Oct 2015   •   11:25
Sute de oameni stau la cozi pentru a dona sânge

Sute de oameni stau la cozi sâmbătă să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Bucureşti, au declarat pentru AGERPRES surse medicale din interiorul unităţii.

Sâmbătă se poate dona sânge începând de la ora 8,00 la Centrul de transfuzie din Bucureşti, de lângă Piaţa Victoriei, şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Potrivit medicilor, pot dona sânge cei care au o greutate de cel puţin 50 de kilograme în cazul femeilor şi peste 60 de kilograme în cazul bărbaţilor, să nu fi consumat alcool în ultimele 24 de ore, să nu fi avut intervenţii stomatologice sau operaţii în ultimele şase luni.

Femeile însărcinate, cele care abia au născut sau sunt în perioada menstruală nu pot să fie donatori.

De asemenea, nu pot dona sânge hipertensivii, cei care au suferit sau suferă de boli grave si sau transmisibile precum hepatita, tuberculoza, HIV, sifilis, TBC, diabet zaharat, boli de inima, de piele sau de tiroida.

Angajatii Apa Nova Bucuresti s-au mobilizat exemplar chiar din timpul noptii si s-au dus sa doneze sange pentru a ajuta tinerii, victime ale  tragediei din clubul bucurestean.

Oamenii care, la randul lor au familii si stiu ce inseamna un pic de ajutor in momentele dificile, sunt si in aceasta dimineata la centrul de donare din Str.Constantin Caracas nr.2 si vor continua actiunea si la inceputul saptamanii viitoare.


×