x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de români blocaţi în Ungaria, transportaţi în adăposturi

Sute de români blocaţi în Ungaria, transportaţi în adăposturi

16 Mar 2013   •   14:29
Sute de români blocaţi în Ungaria, transportaţi în adăposturi
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Ambasada României la Budapesta au fost preluaţi de către autorităţile ungare şi transportaţi în adăposturi în apropierea autostrăzii M1, a anunţat MAE, care precizează că nu mai există sesizări privind noi cazuri.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români care au apelat secţia consulară a Ambasadei României la Budapesta în cursul zilei de 15 martie 2013, sesizând faptul că sunt captivi în autoturisme înzăpezite, au fost preluaţi de către autorităţile ungare şi transportaţi în adăposturi improvizate, în săli de sport şi şcoli, aflate în apropierea autostrăzii M1. La această oră, nu mai există sesizări ale cetăţenilor români blocaţi pe drumurile înzăpezite din Ungaria.

"MAE estimează că numărul românilor care staţionează în zona Gyor-Tatabanya, regiunea cea mai afectată de viscol, este de ordinul sutelor. Autostrada M1 este în continuare blocată, iar comandamentul de urgenţă ungar a comunicat misiunii diplomatice române că încearcă să finalizeze operaţiunile de deszăpezire până în cursul acestei după-amiezii. Secţia consulară menţine permanent legătura atât cu cei care se află în situaţii deosebite şi care informează ambasada despre starea lor, cât şi cu autorităţile maghiare implicate în operaţiunile de deszăpezire", informează MAE.

Ambasada României la Budapesta şi oficiile consulare la Szeged şi Gyula sunt pregătite să acorde cetăţenilor români asistenţa consulară necesară în astfel situaţii, în limitele competenţelor conferite de către legislaţia internă şi internaţională.

×