x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tabără: Transporturile de bulbi din Olanda cu probleme de legalitate vor fi distruse

Tabără: Transporturile de bulbi din Olanda cu probleme de legalitate vor fi distruse

20 Sep 2011   •   13:12

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca, in urma verificarilor, au fost descoperite unul sau doua transporturi de bulbi din Olanda neinsotite de pasaport fitosanitar. El a precizat ca acestea vor fi distruse si ca exista si suspiciuni de evaziune fiscala.

"La cateva verificari s-a descoperit un transport care nu a fost insotit de pasaportul fitosanitar, care e obligatoiu. Sunt si constatari ale Garzii Financiare legate de elemente de evaziune fiscala. Cea mai importanta problema e aceasta descoperire, in ghilimele, a unu sau doua transporturi cu probleme de legalitate. Niciun transport de plante vii, de material biologic nu poate fi facut fara pasaportul fitosanitar. Tot ce este nelegal se distruge", a spus Tabara, potrivit Mediafax.

Ministrul Agriculturii a mai declarat ca nu este impresionat de faptul ca politicienii olandezi fac legatura intre ceea ce se intampla cu trasporturile de bulbi si decizia Olandei privind Schengen.

"Nu vreau sa leg o chestiune profesionala, de protectie, de ce declara parlamentarii olandezi, nu ma impresioneaza. Nu suntem cu nimic mai prejos decat oricare tara membra a UE. Avem dreptul sa ne aparam atunci cand avem informatii ca s-ar putea - chiar daca s-ar putea - pentru ca avem acest caz de anul trecut cu cartoful si pentru care platim compensatii anul acesta", a spus Tabara.

Cincisprezece tiruri cu seminte si flori din Olanda au fost verificate in patru zile, 12 dintre ele fiind confiscate si alte trei returnate furnizorului din Olanda, a informat, luni, Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

×