x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tablagiul-general, avansat legal

Tablagiul-general, avansat legal

de Razvan Belciuganu    |    14 Mai 2010   •   00:00

Parchetul Militar a stabilit că avansarea consilierului PDL Eugen Gheorghe, într-un an, de la gradul de plutonier major în retragere la cel de colonel în rezervă şi apoi de general de brigadă este legală.



Sesizaţi de Jurnalul Naţional, procurorii militari au făcut verificări, iar în urma acestora susţin că avansările "s-au făcut cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare", deşi prevederile Statutului cadrelor militare nu au fost respectate. Dar procurorii militari nu ne-au pus la dispoziţie rezoluţia lor, pentru a vedea cum îşi motivează poziţia.

Consilierul PDL de la Sectorul 6 a primit steaua de general în urma unui decret semnat de preşedintele Traian Băsescu în octombrie 2009. Dar pentru a putea fi posibilă onoarea respectivă, acesta fusese înaintat în decembrie 2008 la gradul de colonel prin Ordinul ministrului Apărării de la acea vreme, PNL-istul Teodor Meleşcanu, deşi gradul său era de plutonier major în retragere. Apropierea de PNL a consilierului PDL a fost, mereu, mult mai strânsă. Gheorghe împarte aceeaşi firmă cu fostul deputat PNL din legislatura 2004-2008, Rareş Mănescu.

De activitatea şi câştigurile firmei nu este străină nici soţia fostului deputat, Ramona Nicole Mănescu, europarlamentar PNL. Gheorghe a absolvit Şcoala Militară de Subofiţeri Auto în 1971 şi a trecut direct în retragere în 1993, cu gradul de plutonier major, din motive medi-cale şi fără drept de pensie. Cariera politică şi-a început-o la PSD, ajungând vicepreşedinte al organizaţiei Giurgiu şi consilier local. Ulterior, s-a "transferat" la PDL Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator