x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tamara Buciuceanu Botez sau arta perfecţiunii

Tamara Buciuceanu Botez sau arta perfecţiunii

03 Aug 2009   •   00:00
Tamara Buciuceanu Botez sau arta perfecţiunii

O actriţă cu o energie ieşită din comun şi cu lipici la public. Îl lasă pe spectator să râdă, să plângă, să simtă.

Tamara Buciuceanu Botez face parte din acea clasă privilegiată de actori care iubeşte spectacolul, dar şi spectacolul, la rândul său, o iubeşte pe Tamara. Distinsa artistă reprezintă imaginea acelei categorii de actori a căror apariţie nu trece neobservată.

În viaţă şi în carieră au ghidat-o sinceritatea, generozitatea şi adevărul. Renumita doamnă a scenei româneşti provine dintr-o familie de trei generaţii de artişti. Aşa se face că dragostea pentru teatru a fost atât de mare, încât şi-a ştiut parcă, dintotdeauna destinul.
Când spui Tamara Buciuceanu nu ştii la ce să te gândeşti mai întâi: la "Cei doi tineri din Verona", la "Pălăria florentină" la "Gaiţele", la "Azilul de noapte", la "Titanic vals", la "Reţeta fericirii", la "Dimineaţă pierdută" sau la "Coana Chiriţa" ori "Chiriţa la Iaşi". Timp de opt ani angajată a Teatrului de Operetă, şi-a exprimat şi calităţile vocale în spectacole precum "Contesa Maritza", "Văduva veselă", "Lăsaţi-mă să cânt" sau "My Fair Lady".

"Tanti Tama" - cum îi spun tinerii artişti pentru care este un exemplu de profesionalism şi seriozitate - a cucerit definitiv generaţia tânără cu rolul profesoarei "Isoscel" din filmul "Liceenii".

×
Subiecte în articol: observator