x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tânăra care s-a spânzurat în Buzău suferea de o depresie post-natală

Tânăra care s-a spânzurat în Buzău suferea de o depresie post-natală

13 Mai 2011   •   08:35

Noidezvăluiri în cazul tinerei de 26 de ani găsită spânzurată în casă, alături de copilul de 11 luni mort. Medicii legişti din Buzău confirmă faptul că este vorba despre o sinucidere, iar psihologii spun că tragedia ar fi putut fi provocată de depresia post-natală a femeii, dar şi de cea cauzată de lipsa de comunicare.

În cazul bebeluşului însă, doctorii nu au putut stabili cauza decesului. Pentru asta, au fost trimise probe la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti.

Specialiştii cred că totul a pornit de la o depresie puternică a femeii, accentuată şi de sentimentul de singurătate. Adaptarea într-o ţară cu o limbă şi o cultură care-i erau total străine, dar şi faptul că petrecea foarte mult timp singură, i-ar fi putut provoca o depresie. "Lipsa comunicării, a împărtăşirii problemelor afective, este posibil să fi precipitat cu siguranţă toată treaba aceasta. Posibil să fi fost depresivă chiar şi înainte de naştere", a explicat doctorul psihiatru Maria Cristache, citat de realitatea.net.

"Dacă într-adevăr a fost un debut psihotic cu halucinaţii uneori imperative, vocile pot fi prezente în asemenea episoade şi dirijează acţiunile persoanei", a mai adăugat Maria Cristache.

Ancheta în acest caz este în plină desfăşurare.

×