x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tânărul care a protestat gol la Universitate - internat la psihiatrie şi amendat

Tânărul care a protestat gol la Universitate - internat la psihiatrie şi amendat

de Mediafax    |    19 Apr 2012   •   15:47
Tânărul care a protestat gol la Universitate - internat la psihiatrie şi amendat

Tanarul care a protestat gol, luni, pe o macara a santierului Teatrului National a fost sanctionat contraventional cu 1.000 de lei pentru tulburarea ordinii si linistii publice, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, pentru Mediafax.
Vlad G., nascut in 1991, a pledat luni, timp de cateva ore, de la 50 de metri inaltime, pentru stoparea poluarii si a traficului sufocant din Capitala. In zona au fost comasate forte importate ale serviciilor de interventie, ceea ce a perturbat usor traficul rutier in Piata Universitatii. Tanarul - slab, cu parul lung, in cozi jamaicane - avea pictat pe piept semnul pacii Flower Power, la fel si pe contragreutatea macaralei unde se urcase gol. De asemenea, el a prins un banner pro-natura pe macara. La orice intrebare care i-a fost adresata, tanarul a raspuns cantand, laitmotivul fiind "Copacul cu flori".
El a decis sa-si puna pantalonii si sa coboare pentru o discutie cu un negociator al Politiei Capitalei si dupa ce politistii Sectiei 1 au identificat un prieten al sau. Tanarul le-a spus autoritatilor ca este student la Arhitectura.
Potrivit procedurii in astfel de cazuri, dupa ce protestatarul a coborat, un echipaj de politie l-a preluat si l-a dus la Spitalul "Alexandru Obregia", unde a fost consultat de specialisti. Acestia au hotarat internarea lui Vlad G. pentru trei zile. "Barbatul a fost evaluat, marti dimineata, de o comisie de specialisti din Spitalul Alexandru Obregia?". Comisia a decis ca pacientul sa ramana internat si sa fie monitorizat continuu. In plus, barbatul va primi tratament de specialitate", a explicat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, dr. Rodica Nastase.

×