x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tanczos Barna: Formațiunile de lucru sunt pregătite pentru intervenție imediată

Tanczos Barna: Formațiunile de lucru sunt pregătite pentru intervenție imediată

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   19:30
Tanczos Barna: Formațiunile de lucru sunt pregătite pentru intervenție imediată

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, va participa luni seara, începând cu ora 20.00, la sediul Prefecturii Gorj, la o ședință de lucru privind evoluția fenomenelor hidro-meteo: „Formațiunile de lucru sunt pregătite pentru intervenție imediată, acolo unde situația impune”.

Ca urmare a avertizărilor meteorologice de Cod galben, Cod Portoicaliu și Cod Roșu transmise de Administrația Natională de Meteorologie RA, dar și a avertizării hidrologice realizată de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, pentru județele din sud-vestul țării, ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, va participa în această seară (luni seara - n.r.) , începând cu ora 20.00, la sediul Prefecturii Gorj, la o ședință de lucru privind evoluția fenomenelor hidro-meteo, anunță Ministerul Mediului.

„În urma discuțiilor de azi dimineață (luni dimineață - n.r.) din cadrul şedinței comitetului ministerial pentru situații de urgență, formațiunile de lucru sunt pregătite pentru intervenție imediată, acolo unde situația impune. Cursurile de apă sunt monitorizate în permanență, iar 300 de utilajele şi vehicule de intervenție, cât și peste 550 de persoane, personal operativ disponibil, sunt gata de acțiune unde este necesar”, a subliniat ministrul Tánczos Barna.

Alături de ministrul mediului, la ședința de lucru vor participa autoritățile locale, IGSU, reprezentanții Administrațiilor Bazinale de Apă, pentru coordonarea eficientă și rapidă a intervențiilor pentru protejarea vieții oamenilor şi a bunurilor lor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tanczos barna avertizari meteo