Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului gazduieste, la 21 si 22 iulie, o noua editie a Targului de produse traditionale si ecologice. Evenimentul isi propune sa ofere o alternativa celor care doresc sa se aprovizioneze cu produse autentice, realizate in serie mica, dupa retete traditionale: produse din carne (caltabos, lebar, carnati de casa, toba, pastrama), branzeturi (telemea, branza de burduf), prajituri traditionale (dulceturi, gemuri, sirop, turta dulce), zacusca si paine de casa.
Complexul National Muzeal ASTRA a organizat sporadic targuri de bucate inca din anul 2007, insa din 2011 acestea s-au impus ca un program permanent, fundamentat pe cercetarile de teren ale muzeografilor, pe experienta producatorilor si pe exigenta selectiei realizate in colaborare cu Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu. In acest an, targul va fi organizat, pe durata sezonului estival, din doua in doua saptamani, alte editii speciale fiind planuite pentru serbarea recoltei si pentru sarbatorile de iarna. La acest sfarsit de saptamana va avea loc cea de-a noua editie din acest an.