Organizatorii targului World Education raspund astazi si maine celor mai frecvente intrebari legate de invatamantul in strainatate. De ce sa alegem un liceu european de elita? Pentru ca astefl ne este deschis drumul catre cele mai bune universitati ale lumii, apoi ne vom putea cladi mult mai usor o cariera de succes in domeniul pentru care ne specializam. Despre costurile educatiei de nivel international vorbesc in aceste zile, 10-11 decembrie, consilierii companiei organizatoare a targului World Education, Integral Programe Educationale, la Hotelul Hilton, din Bucuresti, intre orele 10:00-16:00.
Organizatorii spun ca cererile pentru educatia in strainatate au fost mai numeroase in ultimii ani, desi criza economica se adanceste, iar explicatia ar putea fi chiar nevoia de pregatire mai buna intr-o lume in care gasirea unui loc de munca devine din ce in ce mai dificila. 'Ne adresam familiilor cu venituri foarte mari, care isi permit sa investeasca in educatia copiilor lor. Banii investiti in educatie aduc beneficiu. Vrem sa oferim familiilor diversitate. Alegerea unei scoli este un proces complet, pentru ca exista diferente intre sistemele de invatamant din diferite tari', explica Irina Christova, managerul Grupului Integral, organizator al evenimentului. Ea mai arata ca numarul total de elevi a crescut, conform datelor furnizate de Independent Schools Council (ICS), cu 1.900 in Marea Britanie, in 2011, depasind 24.500 de elevi. Numai in 2011, Regatul Unit a admis la studii 10.900 de elevi straini din diferite tari de pe mai multe continente. 'De remarcat este si interesul crescut al romanilor pentru scolile din strainatate, anul trecut, numarul solicitantilor crescand cu aproximativ 30%.
Cea de-a patra editie a targului World Education - Licee de elita aduce la Bucuresti reprezentantii a 34 de scoli tip internat si colegii de top din Marea Britanie, Elvetia, Germania si Spania pentru a facilita intalnirea dintre acestia cu parintii si copiii din Romania.
Statisticile arata ca aproximativ 50% dintre cereri se indreapta catre scolile din Marea Britanie, 30% catre Elvetia, iar restul catre Germania si celelalte tari europene. Marea Britanie este recunoscuta drept una dintre tarile care, in mod traditional, atrag un numar mare de studenti din strainatate. Mai mult de 20.000 de elevi de nationalitati diferite din Europa continentala, Asia, Africa si America studiaza in scolile private din Marea Britanie. Acestia nu numai ca primesc o educatie de calitate, dar, ca reprezentanti ai diferitelor culturi si traditii, ei contribuie la diversitatea din aceste institutii.
Tot mai multe familii aleg Marea Britanie datorita excelentei reputatii academice, traditiei in domeniul educatiei, diversitatii activitatilor in si in afara scolii, excelentelor rezultate scolare, mediului sigur si, nu in ultimul rand, atentiei de care se bucura fiecare elev in parte si bunei discipline impuse de institutii.