x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Târgu-Jiu: Spital renovat pe banii medicilor

Târgu-Jiu: Spital renovat pe banii medicilor

27 Ian 2012   •   14:02
Târgu-Jiu: Spital renovat pe banii medicilor

Ce n-a putut sa faca statul, au reusit cativa medici din Targu-Jiu! Acestia au facut cheta pentru a renova sectia in care lucreaza, dupa ce au vazut ca cei din conducerea Spitalului Judetean nu au alocat buget nici in acest an pentru igienizarea sectiei. Cu salariile taiate cu 25%, cadrele medicale au decis, totusi, sa scoata din buzunare sume de bani pentru a le investi la locul de munca.

Cadrele medicale de la sectia de Chirurgie a Spitalului Judetean din Targu-Jiu au luat decizia de a strange bani, imediat ce au aflat ca renovarea sectiei in care lucreaza nu este pe lista de investitii nici in acest an. “Situatia este deosebita in Sanatate, noi am incercat sa ne facem datoria si aici este un volum de munca mare si ne-am gandit ca spatiul hotelier lasa de dorit, trebuiau refacute saloanele, lavabila pe pereti, tamplaria, grupurile sanitare. Am strans bani si cu ajutorul unor sponsori am reusit sa facem ceva. Am constribuit pentru ca aceasta curatenie sa fie facuta si renovarea sectiei era necesara. Lucrarile s-au efectuat cu zugravii Spitalului si au lucrat aproximativ o luna. A fost, de exemplu, sotul unei asistente care in salonul copiilor a pictat personaje din desene animate ca cei mici sa se bucure cat se poate de conditii. Am vrut sa ne desfasuram o activitate cat de cat normala si ne-am gandit si la confortul pacientilor', a declarat Florin Mergea, seful sectiei de chirurgie a Spitalului Judetean Targu-Jiu.

'Nu mai asteptam nimic de la stat!'

Asa ca, medicii si asistentii medicali nu au mai stat pe ganduri, au pus mana de la mana si au reusit sa stranga o suma de bani cu care au decis sa igienizeze sectia. Astfel cele 20 de cadre medicale au scos din buzunar peste 3000 de lei, din totalul de 10 000 de lei, cat s-a cheltuit. Restul de bani au venit din sponsorizari. Au fost renovate 20 de saloane, care pana atunci au aratat deplorabil. Ele au fost zugravite, mobilate si dotate cu televizoare. 'Tot timpul cand zugravii spuneau ca nu au amorsa, vopsea sau ceva anume, puneam toti bani, strangeam atunci de urgenta. Este greu de spus ce sume am pus, pentru ca nu mai stim cat, cand era nevoie se strangeau bani. Pacientii nu trebuie sa sufere, este deplorabil sa te afli in suferinta si sa stai intr-un salon care iti amplifica starea. Ne-am gandit la confortul bolnavilor. Nu mai asteptam banii de la Guvern, de la Casa, de la stat. Daca asteptam dupa ei, aveam aceleasi saloane deplorabile', Cosmin Balan, asistent medical.

Bugete reduse cu 20%!

Conducerea Spitalului Judetean din Targu-Jiu spera ca si alti medici sa ia exemplul colegilor lor, intrucat bani pentru igienizarea sectiilor nu exista, bugetul alocat, in acest an, abia acopera achizitia de medicamente si mancarea bolnavilor. 'Laud aceasta initiativa a medicilor de la sectia chirugie. Avand in vedere ca anul acesta avem cu 20 % buget mai putin, ma gandesc ca aceasta este varianta si pentru celelelate sectii. Noi ii ajutam cu forta de munca, cu zugravii, instalatorii nostri, cu bani din buget nu se poate. Pentru sectia de chirurgie in acest an nu exista buget de renovare, avem si alte sectii unde trebuie facuta urgenta igienizarea. Noi incercam si cu alti sponsori sa facem si celelalte sectii, dar si sefii de sectie trebuie sa faca ceva. Si medicina are nevoie de sponosizari, nu numai fotbalul! Asta este, astea sunt conditiile in ziua de astazi, banii alocati pentru Sanatate sunt din ce in ce mai putin. Este o realitate, anul acesta bugetul este cu 20% mai mic. Ce sa facem?', a declarat Vasile Stanculete, managerul Spitalului Judetean Targu-Jiu.

×
Subiecte în articol: spital renovare medici