x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Târguri de cadouri şi vin fiert, în decembrie, la Bucureşti

Târguri de cadouri şi vin fiert, în decembrie, la Bucureşti

05 Dec 2010   •   16:24

Astfel, din 5 decembrie, mai multe străzi şi bulevarde din Capitală vor fi împodobite cu peste 2 milioane de beculeţe. De asemenea, brazi decoraţi în culorile Crăciunului sunt amplasaţi în Piaţa Roma, Piaţa Arthur Verona, Piaţa George Enescu, Pasajul Universitate, dar şi la intersecţia dintre străzile Lipscani şi Smârdan.

Ca în fiecare an, în Parcul Cişmigiu (în perioada 5 decembrie - 3 ianuarie), bucureştenii se pot bucura de târgul de sărbători, de unde pot cumpăra produse tradiţionale şi decoraţiuni.

Tot în Cişmigiu, începând cu 17 decembrie, vor avea loc spectacole, destinate atât celor mari, cât şi celor mici. Pe scena amplasată lângă patinoar, vizitatorii pot urmări spectacole de teatru pentru copii, colinde, muzică folclorică şi concerte de muzica folk, pop şi rock. Pe tot parcursul evenimentelor, aleile parcului vor fi animate de personaje de basm. Chioşcul central al parcului va fi transformat în Casa lui Moş Crăciun, unde copiii sunt asteptaţi cu surprize. Aici este reprodusă Ieslea Naşterii Domnului, realizată în mărime naturală, astfel încât vizitatorii să poată intra în atmosfera minunată şi unică a Naşterii Domnului. La intrarea în parc, copiii se pot bucura de o reproducere a Saniei lui Moş Crăciun, trasă de reni.

Şi în Centrul Istoric bucureştenii pot degusta produse tradiţionale sau pot cumpăra decoraţiuni şi suveniruri, de la târgul organizat în perioada 5 decembrie - 3 ianuarie. De asemenea, începând cu 17 decembrie şi până pe 26 decembrie, vor avea loc, la intersecţia străzilor Lipscani cu Carada, concerte cu trupe cunoscute.

Bucureştenii care trec în perioada 17 - 27 decembrie prin Parcul Unirii, se pot bucura de patinoarul şi târgul de sărbători şi pot urmări o serie de programe artistice, organizate pentru părinţi şi copii. De asemenea, în weekend-uri, pe bulevardul cu fântâni, vizitatorii se vor plimba cu trăsuri, iar copiii pot să se plimbe cu poneii.

Tot aici este şi Atelierul lui Moş Crăciun, unde artişti amatori costumaţi în zâne, spiriduşi şi alte personaje de poveste vor introduce publicul în atmosfera magică din Casa lui Moş Crăciun.

Festivalul vinului fiert din Piaţa Constituţiei îşi aşteaptă vizitatorii în perioada 17 - 27 decembrie. Cu acest prilej, bucureştenii vor degusta o largă varietate de vinuri şi pot cumpăra produse tradiţionale şi decoraţiuni de la târgul de sărbători organizat în această piaţă. De asemenea, în Piaţa Constituţiei, o asociaţie non-profit va împodobi zece brazi, iar cei doritori vor putea achiziţiona decoraţiunile. Banii astfel obţinuţi vor fi folosiţi în scopuri caritabile. În corturi încălzite vor fi deschise două ateliere, unul de olărit şi unul de ţesut, iar copiii se pot plimba cu maşinuţe electrice sau pot asista, împreuna cu părinţii lor, la parada fanfarelor sau la concerte cu trupe cunoscute şi ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării.

Totodată şi în Piaţa George Enescu, în perioada 8 - 26 decembrie, va fi deschis un târg de produse tradiţionale şi decoraţiuni de sărbători.

×