Ca în fiecare an de Ziua Crucii, la Muzeul Ţăranului Român avem târg. Începând de ieri şi până duminică, la ora 18:00, Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri vă aşteaptă să-i treceţi pragul şi să admiraţi şi cumpăraţi frumoasele obiecte artistice.
Veţi găsi cruci realizate din lemn, ceramică, metale, din combinaţii ingenioase de materiale precum cele textile şi lemn, cu broderii, cusute pe bucăţi de in, cânepă, borangic, cruci din lut ars şi colorat pe care sunt scrise diferite versete biblice, o modă lansată mai de mult de soţii Viorica şi Marian Zidaru şi care a luat amploare cu vremea. Artiştii menţionaţi sunt şi ei prezenţi cu o bogată ofertă de obiecte artistice care au ca temă crucea. Sunt de admirat şi achiziţionat icoane pe ceramică, vesele prin culorile abordate şi combinaţia de sfori de cânepă, calendare ingenioase sub formă de colac pe care sunt pictate în miniatură icoanele sfinţilor reprezentativi fiecărei luni. Am remarcat icoanele pe sticlă într-o tehnică ingenioasă, cu mult alb şi auriu şi rame de lemn în culori deschise ale Alinei Dumitraşcu. Mai sunt de văzut la târg o expoziţie de fotografii ale troiţelor din Valea Slănicului de Buzău şi o alta care are ca temă 60 de biserici din nordul Olteniei şi sudul Transilvaniei.
Mâine, la ora 16:00, iubitorii de muzică plastică pot asculta un concert al grupului Nectarie Protopsaltul. Sunteţi aşteptaţi şi la Târgul de la Muzeul Satului cu tema "Ziua Crucii. Sărbătoarea vinului", care ţine tot trei zile, între 11-13 septembrie. Aici sunt în prim-plan obiceiurile legate de culesul viei, iar doritorii pot cumpăra şi produse bio, tradiţionale şi naturale de la vânzătorii şi producătorii de legume şi fructe din toată ţara.
Citește pe Antena3.ro