x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu: Băsescu este "ultimul în măsură să vorbească de interesul naţional"

Tăriceanu: Băsescu este "ultimul în măsură să vorbească de interesul naţional"

09 Noi 2010   •   00:00

Grupurile parlamentare ale PNL nu vor participa la şedinţa plenului reunit în care preşedintele Traian Băsescu se va adresa Parlamentului pe probleme de politică internă. Liderul deputaţilor liberali, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că şeful statului nu respectă prevederile constituţionale privitoare la rolul său de mediator.



Tăriceanu a declarat că preşedintele Traian Băsescu este "într-o permanentă încălcare a atribuţiilor sale constituţionale", jucând mai degrabă rolul de preşedinte de partid, al PDL, şi de premier uneori.

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că şeful statului sfidează, prin declaraţiile sale, una dintre instituţiile fundamentale ale statului, Parlamentul, după ce, săptămâna trecută, a susţinut că Legislativul nu ţine cont de interesul naţional.

Liderul deputaţilor PNL a reamintit că în forul legislativ se regăsesc toate opţiunile românilor, de la putere la opoziţie, ceea ce nu este şi cazul preşedintelui, care "a fost votat de foarte puţin peste jumătate dintre aceştia". "Este ultimul în măsură să vorbească de interesul naţional", a subliniat Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: observator