x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu, referitor la decizia CC: "Este o palmă pe obrazul Guvernului"

Tăriceanu, referitor la decizia CC: "Este o palmă pe obrazul Guvernului"

03 Noi 2010   •   00:00

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că decizia CC privind neconstituţionalitatea angajării răspunderii pe Legea educaţiei dovedeşte că "opoziţia a avut o abordare corectă şi justă".



"Salut decizia Curţii Constituţiinale, care, în faţa sesizării pe care am făcut-o, de neconstituţionalitate a asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei naţionale, a declarat neconstituţională angajarea răspunderii. În acest fel, opoziţia dovedeşte că a avut o abordare corectă şi justă din punct de vedere politic, dar şi strict legal, pentru că, Curtea Constituţională este chemată să analizeze nu politic, dar din punct de vedere legal, am avut dreptate", a spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

El a apreciat că prin această hotărâre se dovedeşte faptul că "marele profesor de drept constituţional care este premierul nu cunoaşte elementele de bază ale Constituţiei şi se angajează pe un drum total greşit".

Potrivit deputatului liberal, faptul că legea va fi în continuare supusă dezbaterilor parlamentare va permite îmbunătăţirea proiectului legislativ.

"Este o palmă pe obrazul Guvernului, care dovedeşte incompetenţa şi incapacitatea actualilor guvernanţi", a mai spus Tăriceanu, referitor la decizia CC.

Întrebat care va fi următorul pas, Tăriceanu a explicat că în continuare proiectul de lege a educaţiei va fi dezbătut în Senat, iar la final va fi supus adoptării cu modificările pe care Legislativul le-a apreciat ca fiind necesare.

"Pasul următor este continuarea dezbaterilor în Senat şi, în final, aprobarea legii cu modificările pe care Parlamentul le va considera necesare", a spus Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: observator