x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu vrea constituirea unei comisii de anchetă pentru acuzaţiile de fraudă la alegerile europarlamentare

Tăriceanu vrea constituirea unei comisii de anchetă pentru acuzaţiile de fraudă la alegerile europarlamentare

24 Iun 2019   •   14:03
Tăriceanu vrea constituirea unei comisii de anchetă pentru acuzaţiile de fraudă la alegerile europarlamentare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat luni că într-o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare ale PSD şi ALDE a propus constituirea unei comisii de anchetă pentru a analiza acuzaţiile de fraudă la alegerile europarlamentare din 26 mai.

"Am făcut propunerea, după o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare PSD-ALDE, de constituire a unei comisii speciale comune de anchetă Cameră - Senat, pentru a analiza aceste acuzaţii care au apărut de fraudă la alegerile pentru Parlamentul European de pe 26 mai", a declarat Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

El a adăugat că au apărut, în ultima perioadă, în spaţiul public,"foarte multe elemente care par să constituie dovezi clare de fraudare sau de nereguli în procesul electoral".

"În spaţiul public, în ultima perioadă, foarte multe elemente care par să se constituie în dovezi clare de fraudare sau de nereguli în procesul electoral au apărut, au fost discutate şi vom demara procedura pentru constituirea acestei comisii speciale comune, care va trebui să discute cu Autoritatea Electorală Permanentă, în primul rând, cu Biroul Electoral Central, pentru a vedea dacă aceste elemente sunt reale şi acuzaţiile se dovedesc reale, se justifică sau nu", a susţinut Tăriceanu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu