x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tarom ia cinci Boeing, în valoare de 586 milioane de dolari

Tarom ia cinci Boeing, în valoare de 586 milioane de dolari

17 Iul 2018   •   09:51
Tarom ia cinci Boeing, în valoare de 586 milioane de dolari

Tarom a comandat cinci avioane Boeing 737 MAX 8, în valoare de 586 milioane de dolari. Comanda apărea deja pe lista de livări a companiei americane, dar nu se specifica şi numele clientului. Interesant este că achiziţia a fost făcută publică de Boeing, care îl citează şi pe Werner Wolff, directorul Tarom, şi nu de compania naţională aviatică a României.

„Acesta este un moment important pentru Tarom, deoarece ne înnoim flota şi construim parteneriate puternice care vor aduce beneficii tuturor pasagerilor noştri”, a declarat Werner Wolff, directorul general al Tarom. „Avioanele 737 MAX vor oferi clienţilor noştri performanţe excepţionale, fiabilitate şi eficienţă şi ne vor permite să oferim servicii mai bune pe rutele noastre curente şi să dechidem noi pieţe. Această nouă achiziţie reprezintă o adevărată declaraţie de schimbare pentru Tarom”, a mai spus Wolff.

Avioanele 737 MAX sunt cele mai vândute din istoria Boeing, cu peste 4.600 de comenzi către 100 de clienţi la nivel global. Modelul 737 MAX 8 are o capacitate cuprinsă între 162 şi 178 de locuri, la ambele clase, şi poate ajunge la un maximum de 210 locuri. 

“Suntem încântaţi că Tarom s-a alăturat familiei 737 Max prin extinderea flotei şi a reţelei lor”, a precizat şi Ihssane Mounir, vicepreşedinte Boeing. “Prin suportul oferit de serviciile Boeing, avioanele MAX 8 vor oferi clienţilor Tarom o experienţă excepţională, cu maximizarea veniturilor pentru companie”, a adăugat oficialul Boeing.

Primele avioane, din 2023

Complementar, Tarom va achiziţiona şi un program de aterizare de la Boeing Global Services, dar şi o soluţie online de management a documentaţiei tehnice care va fi folosită pentru întreţinerea modelelor 737 NG. Compania naţională nu este prima din România care achiziţionează acest model de avioane. Operatorul privat low-cost Blue Air a comandat anul trecut şase avioane 737 MAX 8. Flota Tarom s-a îmbogăţit anul acesta cu două noi aeronave 737- 800, echipate cu Business Class, pentru care compania nu plăteşte rata de leasing timp de 24 de luni. Noile aparate Boeing ar urma să intre în folosinţa Tarom începând cu anul 2023.

 

×
Subiecte în articol: tarom boeing 737 MAX 8