x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tarom introduce curse speciale pentru călătorii români afectați de anularea zborurilor Blue Air

Tarom introduce curse speciale pentru călătorii români afectați de anularea zborurilor Blue Air

07 Sep 2022   •   11:00
Tarom introduce curse speciale pentru călătorii români afectați de anularea zborurilor Blue Air

Tarom anunță că va depune eforturi pentru aducerea în țară a cetățenilor români din străinătate afectați de suspendarea zborurilor Blue Air.

"În contextul actual legat de suspendarea zborurilor Companiei Blue Air, TAROM precizează că, deşi se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat şi un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români afectaţi, care se află momentan blocaţi pe diverse aeroporturi din străinătate", arată compania. 

Tarom va introduce curse speciale pentru ajutarea turiștilor români. 
"Vom analiza cu atenţie, şi ca de fiecare dată, vom face eforturi intense pentru a suplimenta capacitatea de operare şi a identifica soluţii de introducere a unor curse speciale în acest context dificil".

Totodată, cetățenii români rămași în străinătate din cauza opririi zborurilor, pot cere ajutor la oficiile consulare ale ambasadelor României, la numărul de telefon 0040751084537. Aceștia vor putea reveni în țară cu aeronave Tarom, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

ANPC a amendat Blue AIr cu 2 milioane de euro, pe 14 iulie 2022, pentru anularea a circa 11.000 de curse între aprilie 2021-aprilie 2022. 

Blue AIr a suspendat toate cursele până pe 12 septembrie 2022 din cauza blocării conturilor de către Ministerul Mediului. Circa 3.000 de pasageri sunt afectați. 

 

×
Subiecte în articol: blue air tarom