x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tarom menține suspendarea curselor comerciale către Republica Moldova și Israel

Tarom menține suspendarea curselor comerciale către Republica Moldova și Israel

07 Oct 2020   •   13:27
Tarom menține suspendarea curselor comerciale către Republica Moldova și Israel
Sursa foto: facebook

Tarom anunță, miercuri, că menține suspendarea curselor comerciale spre și dinspre Republica Moldova și Israel, până în 15 octombrie, ca urmare a restricțiilor de călătorie impuse de autorități.

 

Reprezentații Tarom au transmis, miercuri, că în urma restricțiilor de călătorie impuse de către autorități, s-a decis menținerea suspendării operării curselor comerciale până la data de 15 octombrie 2020 inclusiv, către și dinspre Republica Moldova și Israel.

De asemenea, potrivit companiei aeriene, toți pasagerii care sosesc din țările care se află pe lista galbenă vor intra în autoizolare pentru 14 zile, însă dacă, în a opta zi cer test COVID-19 și rezultatul va fi negativ, aceștia pot ieși din izolare după 10 zile.

„Această perioadă se poate reduce la 10 zile, doar dacă pasagerii solicită efectuarea un test COVID-19 în ziua a opta de carantinare, obținând un rezultat negativ. Pasagerii care sosesc în România din țările aflate pe lista galbenă și care petrec pe teritoriul țării doar 3 zile (72 de ore) pot prezenta un certificat prin care să demonstreze ca în ultimele 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României au obținut un rezultat negativ la testul pentru COVID-19”, anunță Tarom.

Pasagerii care vin dintr-o țară „verde”, dar trec în tranzit printr-o țară aflată pe lista galbenă, nu vor intra în carantină dacă demonstrează că au fost doar în tranzit.

Biletele pot fi reprogramate pentru date viitoare de călătorie, fără taxe de modificare sau pot fi rambursate.

Modificările se pot face în 12 luni de la data emiterii biletelor.

Tarom menționează faptul că de la aceste restricții sunt exceptate anumite categorii de curse aeriene, precum cele care transportă mărfuri (cursele cargo), cursele speciale de intervenție solicitate de către autorități, cursele medicale, cursele care transportă personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură, dar și zborurile de repatriere (chartere speciale).

 

×
Subiecte în articol: tarom