x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tatal marelui cantaret Valeriu Sterian a incetat din viata

Tatal marelui cantaret Valeriu Sterian a incetat din viata

05 Iun 2015   •   13:36
Tatal marelui cantaret Valeriu Sterian a incetat din viata

Tatal renumitului cantaret de muzica folk, Valeriu Sterian, a incetat din viata, informeaza tvsudest.ro.

Costica Sterian avea 90 de ani si locuia singur, in Rm. Sarat, iar in ultimele doua saptamani, a fost internat in spital. Medicii au facut tot posibilul sa-l tina in viata, insa tatal artistului a decedat in urma unei comotii cerebrale.

Costica Sterian, tatăl marelui cântăreț Valeriu Sterian și bunicul lui Oliver Sterian de la Voltaj, a fost profesor de matematica si muzica. Practic el a fost omul care i-a insuflat fiului sau, Vali, dragostea pentru muzica. De multi ani, Costica Sterian locuia singur la Rm. Sarat, în casa in care isi crescuse cei doi baieti.

Recunoastea ca s-a izolat de lume din momentul in care i-a murit sotia si apoi cei doi fii. In urma cu trei ani, la prima editii a festivalului de muzica folk Vali Sterian, de la Rm. Sarat, Costica Sterian a acceptat sa acorde un interviu reporterilor TVSudEst. Se declara bucuros atunci ca acasa la Vali se organizeaza un festival care ii poarta numele.

Despre fiul sau, Vali, Costica Sterian spunea ca era de o perseverenţă extraordinară, şi perseverenţa asta l-a ţinut toată viaţa. Dupa ce a pierdut lupta cu boala si a incetat din viata, Costica Sterian si-a alinat durerea pierderii fiului sau ascultandu-I melodiile atat de frumoase.

Costica Sterian a incetat din viata azi dimineata la Spitalul Municipal Rm. Sarat, unde era internat de doua saptamani. Acesta a suferit o comotie cerebrala care i-a fost fatala. Pe 12 iunie tatal lui Vali Sterian ar fi implinit 90 de ani. 

Jurnalul National a publicat in 2008 un amplu material despre Costică Sterian

Amintirile tatălui


Costică Sterian trăieşte singur la Râmnicu Sărat, în casa în care şi-a crescut băieţii. Are 83 de ani.


Undeva, sprijinită de un perete al bucătăriei, e o plăcuţă de tablă pe care scrie "Str. Vali Sterian", primită în urmă cu câţiva ani, cu ocazia unui festival. Dar strada pe care locuieşte nu se numeşte aşa. O alta a primit numele artistului, pentru că ar fi fost o prea mare tevatură pentru autorităţile locale să schimbe toate actele de identitate ale rezidenţilor cu noi adrese.

IZOLARE. "Aseară l-am ascultat la radio pe Vali. Două cântece. De când mi-a murit soţia, acum zece ani, şi de când mi-au murit copiii, m-am izolat. Toată legătura o am cu Oliver. După ce mi-a murit soţia am găsit o femeie care-mi face de mâncare", ne mărturiseşte profesorul Sterian. S-a pensionat înainte de Revoluţie, în ’85, la cerere: "Aveam o căsuţă aici, unde puteam să stăm, aveam băieţii cu facultatea terminată... Ce greutăţi mai aveam?".

Citeste AICI despre Amintirile tatălui

×
Subiecte în articol: costică sterian valeriu sterian