x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taxa lui Meseşan pentru pedelişti: 1.000 de euro să-i lase "pe sticlă"

Taxa lui Meseşan pentru pedelişti: 1.000 de euro să-i lase "pe sticlă"

de Adriana Duţulescu    |    29 Iun 2010   •   00:00
Taxa lui Meseşan pentru pedelişti: 1.000 de euro să-i lase "pe sticlă"
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Jurnalul National

După ce apucase să anunţe prin presă că PDL i-a propus ei să preia funcţia de preşedinte-director al TVR, Ada Meseşan a avut parte, chiar înaintea votului din Parlament pentru ale­ge­rea membrilor CA ai Televiziunii pu­bli­ce, de nişte dezvăluiri neplăcute.

Deputatul PDL Mihail Boldea a declarat luni seară la Realitatea TV că ar fi trebuit să încheie un contract cu firma Adei Meseşan, în valoare de 1.000 de euro, pentru a apărea la televizor. Boldea susţine că are dovezi şi ca a prezentat acest caz colegilor democrat-liberali: "

Ada Meseşan îmi trimi­sese contractul. I-am spus lide­rului de grup de la Ca­meră, domnul Mircea Toader. Am adus la cunoş­tin­ţa celorlalţi colegi de această so­lu­ţie. Ulte­­ri­or am găsit o firmă de imagi­ne care să mă consi­lieze, nu am mai fost la televizor pentru că nu am mai fost acre­ditat de firma doamnei Me­se­şan", a declarat Boldea, pentru Reali­ta­tea TV. Bol­dea a spus că el nu o va vo­ta pe Me­se­şan în CA al TVR. "BPN a propu­s-o, BPN s-o voteze", a conchis el.

Ada Meseşan, în calitatea ei de şefă a biroului de presă al PDL, era cea care hotăra cine participă, din partea partidului, la talk-show-urile de la posturile de televiziune, parlamentarii PDL plângându-se de multă vreme că îi "sortează" în funcţie de simpatiile ei personale sau de aranjamente financiare.

Mai mult decât atât, în momentul în care vreunul din­tre parlamentari era implicat în vreun scandal de presă, nu avea voie să se apere singur, să emită vreun comunicat sau o declaraţie, fără acordul Adei Meseşan, care nu intervenea pentru salvarea imaginii respectivului decât tot pe criteriile menţionate.

Pedeliştii cel mai des trimişi de partid la emisiunile televizate sunt Cristi­an Boureanu, Mircea Andrei, Sulfina Barbu, Marius Spînu, Gelu Vişan, Mi­rcea Toader, Marcel Hoară, Iulian Urban.

Fosta ziaristă s-a văzut ne­vo­i­tă să caute explicaţii la acuzaţiile aduse chiar în timp ce parlamentarii urmau să o voteze, ieri, pentru CA al TVR. "Eu, Ada Meseşan, nu sunt membru PDL. Sunt consultant şi am un contract de consultanţă cu PDL. Este un contract public pe care îl cu­noaş­te tot partidul, semnat de condu­ce­rea partidului cu firma mea. Ceea ce spune deputatul în cauză este o minciună pentru că deputatul în ca­u­ză a dorit foarte mult să încheie un contract de consultanţă cu mine, iar eu am refuzat", a spus Meseşan.

Întrebată cum comentează acuzaţiile lui Boldea, Meseşan a răspuns: "Dacă vreţi să recurg la limbajul de jurnalist, cum am fost odată, pot să spun că eu nu mă vând pe gratis.""Mi-a aruncat mănuşa prosteşte, în con­di­ţi­ile în care ştie că minte", a comentat Boldea susţinând că are pe adresa electronică din 26 februarie mailul cu draftul de contract prin care Ada Meseşan îşi oferea serviciile de consultanţă.

Potrivit deputa­tului PSD Victor Socaciu "condu­cerea PDL ştia de acest lucru legat de Boldea şi de persoana propusă pentru CA, cu toate aceasta a păstrat şi a propus Parlamentului ca această persoană să facă parte din CA. Sunt obligat să înţeleg că pentru ca să apărem la TVR trebuie să cotizăm la PDL".

CA al TVR a fost va­lidat ieri de Parlament cu 367 voturi pentru şi 42 îm­po­trivă, iar CA al SRR cu 383 de vo­turi pentru şi 26 împotrivă.

Alexandru Lăzescu, desemnat de Preşe­din­ţie, a fost propus de noii membri ai CA pentru func­­ţia de preşedinte-director gene­ral al TVR cu opt vo­­turi pentru şi cinci împotrivă.

În ca­zul SRR, membrii CA l-au propus în func­ţia de preşe­din­te-director al ra­dio­u­lui public pe Ovidiu Miculescu (PSD) cu şapte voturi pentru şi şase îm­po­trivă, el nefiind însă validat în plenul reunit al Parla­men­tului. PSD şi PNL au părăsit sala înainte de vot, deoarece repre­zen­tan­ţii puterii au impus proceduri succesive de vot pentru preşe­din­ţia SRR şi pentru cea a SRTv

După respinge­rea candidaturii lui Mi­culescu de plen, Comisiile de cul­tu­ră l-au audiat pe can­didatul Demeter Andras Istvan, situat pe poziţia a doua în urma votului dat în Consi­liul de Administraţie al SRR. Demeter Andras Istvan a fost validat de plen cu 237 de vo­turi pentru şi două îm­po­tri­vă. Anterior, Alexandru Lă­zescu, propus de CA pentru preşedinţia TVR, a fost va­lidat de plen cu una­­nimitate de voturi. PSD a contestat votul pentru preşe­din­ţia CA al SRR.

×
Subiecte în articol: observator