După ce apucase să anunţe prin presă că PDL i-a propus ei să preia funcţia de preşedinte-director al TVR, Ada Meseşan a avut parte, chiar înaintea votului din Parlament pentru alegerea membrilor CA ai Televiziunii publice, de nişte dezvăluiri neplăcute.
Deputatul PDL Mihail Boldea a declarat luni seară la Realitatea TV că ar fi trebuit să încheie un contract cu firma Adei Meseşan, în valoare de 1.000 de euro, pentru a apărea la televizor. Boldea susţine că are dovezi şi ca a prezentat acest caz colegilor democrat-liberali: "
Ada Meseşan îmi trimisese contractul. I-am spus liderului de grup de la Cameră, domnul Mircea Toader. Am adus la cunoştinţa celorlalţi colegi de această soluţie. Ulterior am găsit o firmă de imagine care să mă consilieze, nu am mai fost la televizor pentru că nu am mai fost acreditat de firma doamnei Meseşan", a declarat Boldea, pentru Realitatea TV. Boldea a spus că el nu o va vota pe Meseşan în CA al TVR. "BPN a propus-o, BPN s-o voteze", a conchis el.
Ada Meseşan, în calitatea ei de şefă a biroului de presă al PDL, era cea care hotăra cine participă, din partea partidului, la talk-show-urile de la posturile de televiziune, parlamentarii PDL plângându-se de multă vreme că îi "sortează" în funcţie de simpatiile ei personale sau de aranjamente financiare.
Mai mult decât atât, în momentul în care vreunul dintre parlamentari era implicat în vreun scandal de presă, nu avea voie să se apere singur, să emită vreun comunicat sau o declaraţie, fără acordul Adei Meseşan, care nu intervenea pentru salvarea imaginii respectivului decât tot pe criteriile menţionate.
Pedeliştii cel mai des trimişi de partid la emisiunile televizate sunt Cristian Boureanu, Mircea Andrei, Sulfina Barbu, Marius Spînu, Gelu Vişan, Mircea Toader, Marcel Hoară, Iulian Urban.
Fosta ziaristă s-a văzut nevoită să caute explicaţii la acuzaţiile aduse chiar în timp ce parlamentarii urmau să o voteze, ieri, pentru CA al TVR. "Eu, Ada Meseşan, nu sunt membru PDL. Sunt consultant şi am un contract de consultanţă cu PDL. Este un contract public pe care îl cunoaşte tot partidul, semnat de conducerea partidului cu firma mea. Ceea ce spune deputatul în cauză este o minciună pentru că deputatul în cauză a dorit foarte mult să încheie un contract de consultanţă cu mine, iar eu am refuzat", a spus Meseşan.
Întrebată cum comentează acuzaţiile lui Boldea, Meseşan a răspuns: "Dacă vreţi să recurg la limbajul de jurnalist, cum am fost odată, pot să spun că eu nu mă vând pe gratis.""Mi-a aruncat mănuşa prosteşte, în condiţiile în care ştie că minte", a comentat Boldea susţinând că are pe adresa electronică din 26 februarie mailul cu draftul de contract prin care Ada Meseşan îşi oferea serviciile de consultanţă.
Potrivit deputatului PSD Victor Socaciu "conducerea PDL ştia de acest lucru legat de Boldea şi de persoana propusă pentru CA, cu toate aceasta a păstrat şi a propus Parlamentului ca această persoană să facă parte din CA. Sunt obligat să înţeleg că pentru ca să apărem la TVR trebuie să cotizăm la PDL".
CA al TVR a fost validat ieri de Parlament cu 367 voturi pentru şi 42 împotrivă, iar CA al SRR cu 383 de voturi pentru şi 26 împotrivă.
Alexandru Lăzescu, desemnat de Preşedinţie, a fost propus de noii membri ai CA pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR cu opt voturi pentru şi cinci împotrivă.
În cazul SRR, membrii CA l-au propus în funcţia de preşedinte-director al radioului public pe Ovidiu Miculescu (PSD) cu şapte voturi pentru şi şase împotrivă, el nefiind însă validat în plenul reunit al Parlamentului. PSD şi PNL au părăsit sala înainte de vot, deoarece reprezentanţii puterii au impus proceduri succesive de vot pentru preşedinţia SRR şi pentru cea a SRTv
După respingerea candidaturii lui Miculescu de plen, Comisiile de cultură l-au audiat pe candidatul Demeter Andras Istvan, situat pe poziţia a doua în urma votului dat în Consiliul de Administraţie al SRR. Demeter Andras Istvan a fost validat de plen cu 237 de voturi pentru şi două împotrivă. Anterior, Alexandru Lăzescu, propus de CA pentru preşedinţia TVR, a fost validat de plen cu unanimitate de voturi. PSD a contestat votul pentru preşedinţia CA al SRR.