x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TB: Decizia în dosarul Rompetrol, amânată pentru 20 august

TB: Decizia în dosarul Rompetrol, amânată pentru 20 august

de Agerpres    |    02 Aug 2012   •   11:57
TB: Decizia în dosarul Rompetrol, amânată pentru 20 august

Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat, joi, pentru 20 august, luarea unei decizii in dosarul Rompetrol, in care Dinu Patriciu a fost trimis in judecata alaturi de 12 inculpati acuzati de infractiuni economice.
Procurorii Parchetului General au cerut, pe 18 iulie, Tribunalului Bucuresti, condamnarea lui Dinu Patriciu la o pedeapsa orientata spre maximul prevazut de lege, respectiv 20 de ani de inchisoare, pentru infractiunile de care omul de afaceri este acuzat in dosarul Rompetrol.
Procurorul de sedinta a cerut judecatorilor ca la individualizarea pedepselor celor trimisi in judecata in dosarul Rompetrol sa se tina cont de gravitatea acuzatiilor si sa acorde o pedeapsa orientata catre maximul prevazut de lege in cazul lui Dinu Patriciu.
De asemenea, reprezentantul Parchetului a cerut pe 18 iulie ca, prin decizia ce va fi pronuntata, judecatorii sa-l oblige pe Alexandru Bucsa sa plateasca, in solidar cu Dinu Patriciu, suma de 85 de milioane de dolari Ministerului Finantelor Publice.
Instanta a amanat pronuntarea pentru 2 august, cand a decis o noua amanare a hotararii si a acordat termen pentru 20 august.
Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu a fost audiat pe 27 februarie, in calitate de martor in dosarul Rompetrol, el declarand in instanta ca a cumparat actiuni de la aceasta companie, dar a fost o tranzactie 'modesta'.
La 8 septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru savarsirea a sapte infractiuni: delapidare, spalare de bani, asociere la savarsirea de infractiuni, manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare, dezvaluire de informatii privilegiate, spalare de bani si initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.
Impreuna cu Patriciu au fost trimisi in judecata Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Miclaus, Elena Albu si Gabriela Anghelache.
O parte a dosarului se refera la modul in care Rompetrol a preluat o creanta de 85 milioane de dolari, procurorii sustinand ca aceasta trebuia incasata de statul roman.

×