x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teancuri de bani, zeci de paşapoarte, şase copii care împart acelaşi pat. Ce au găsit poliţiştii britanici în casa unor hoţi de buzunare din România

Teancuri de bani, zeci de paşapoarte, şase copii care împart acelaşi pat. Ce au găsit poliţiştii britanici în casa unor hoţi de buzunare din România

31 Mar 2012   •   07:48
Teancuri de bani, zeci de paşapoarte, şase copii care împart acelaşi pat. Ce au găsit poliţiştii britanici în casa unor hoţi de buzunare din România

Saltele murdare pe podea, zeci de pasapoarte, teancuri de bani, sase copii care impart acelasi pat si aparatura electronica de ultima generatie. Asta au gasit politistii britanici in casa unei gasti de tigani romani, in timpul perchezitiei, scrie Daily Mail.

Dupa ce cotidianul britanic a semnalat faptul ca o grupare de hoti din Romania fura telefoane mobile si bani de la britanicii beti care adorm in trenuri, Politia Transporturi a descins intr-un dintre casele locuite de membrii gastii.

In contrast cu palatele pe care le-au construit in Romania, perchezitiile au fost facute intr-o casa cu trei camere din Kent. Vecinii au fost treziti de tipetele tiganilor care au fost incatusati si dusi la sectie. In casa, politistii au gasit sase copii care imparteau un singur pat, dar se uitau la un televizor de ultima generatie. In garaj, ofiterii britanici au descoperit peste 20 de televizoare cu ecran plat si monitoare de calculator, iar in mansarda au gasit teancuri de bani si zeci de pasapoarte.

In fata casei, o canapea "trona" aruncata in gradina, alaturi de cutii de bere, in timp ce, in spate, televizoare vechi si o gramada de lemne erau gata pentru un foc de tabara.

In februarie, ziaristii de la Daily Mail scoteau la iveala escrocheriile familiei Rostas, din Huedin, judetul Cluj. "In Marea Britanie cersesc si fura, iar cu banii obtinuti construiesc palate cu sigla firmei Mercedes pe acoperis pentru a impresiona prin bogatia lor. Cinci palate a construit familia Rostas in Huedin cu banii furati de la navetistii adormiti pe ruta Londra – Kent", scria cotidianul britanic.

Familia Rostas a ajuns in Marea Britanie in urma cu zece ani ca refugiati si s-au stabilit in Gravesend – Kent, unde au trait din ajutoarele sociale primite de la stat. In aceasta saptamana patru membri ai clanului, Romulus de 18 ani, Marin de 25 ani, Robert de 23 ani, Cornel de 22 ani, au pledat vinovat la acuzatia de furt. In ultimul deceniu petrecut in Marea Britanie, membrii familiei au fost arestati si judecati de zeci de ori pentru furturi din buzunare de la clientii din baruri, cafelenele si magazine.

In Londra, romanii sunt depasiti doar de polonezi la infractiuni, scrie cotidianul britanic. In 2011, numarul infractiunilor comise de est-europeni in Londra a depasit 11.000, iar strainii au ajuns sa fie acuzati de 25% din infractiunile comise in capitala Marii Britanii. Strainii sunt autorii a 9 din 10 infractiuni care implica droguri, iar suspectii de infractiuni sexuale sunt o treime straini. La Londra, anul trecut, romanii au fost suspecti in 3.952 de infractiuni.

Legile europene nu permit stoparea imigrantilor care au cazier la granita si nici expulzarea lor, dupa ispasirea pedepsei cu inchisoarea. Cu toate acestea, un strain care a stat la inchisoare mai mult de un an in Marea Britanie este automat recomandat pentru deportare.

Faptul ca sistemul legal al Marii Britanii poate fi cu usurinta pacalit pare sa fi fost descoperit si de romani, care profita masiv mai ales de sistemul de ajutoare sociale din Anglia. Daca fac dovada ca au un domiciliu stabil si ca au incercat sa-si gaseasca un loc de munca in Marea Britanie, romanii, ca de altfel orice alt imigrant, are dreptul sa ceara ajutor de somaj si ajutor de intretinere a copiilor.

Cazul celebru al Firutei Vasile, mama a patru copii care a obtinut intr-o instanta britanica pana si ajutor social de locuinta, in plus fata de cele 25.000 de lire sterline pe an pe care le primea deja de la asistenta sociala britanica, a scos la iveala cum romanii, in special cei de etnie roma, au parazitat sistemul de vanzare a revistei "Big Issue", rezervat persoanelor fara adapost din Marea Britanie, care sunt ajutate astfel sa castige ceva bani si sa aiba dreptul la ajutor social, pentru ca muncesc.

×