x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teatrul de Opereta n-a fost asigurat

Teatrul de Opereta n-a fost asigurat

13 Ian 2005   •   00:00

Comisia pentru evaluarea daunelor numita de ministrul Culturii a stabilit valoarea pagubelor produse la Teatrul de Opereta "Ion Dacian" din Capitala, in urma incendiului din 3 ianuarie, ca fiind de circa 58 de miliarde de lei.

LUCIAN FLOREA, SEBASTIAN S. EDURD

AJUTOR. Dupa incendiu, s-au donat 300 de milioane de lei
URMARI. Flacarile au distrus cortina, peste o suta de scaune si un perete de lemn, tunelul catre usa de evacuare si boxele cu difuzoare, dar si instalatia electrica de iluminare a salii. Una dintre cele mai costisitoare pagube este deteriorarea plafonului salii. Anchetatorii nu au aflat pana acum cauza izbucnirii incendiului, dar au stabilit ca focul a pornit, cel mai probabil, in cabina pompierului de serviciu din spatele scenei. Teatrul de Opereta nu era asigurat, iar in aceeasi situatie se afla majoritatea teatrelor bucurestene, ne-a declarat directorul institutiei, Amza Saceanu. Acesta a mai precizat ca Ministerul Culturii se zbate sa gaseasca banii necesari reparatiilor. Indata ce ministerul isi va da avizul, lucrarile vor demara, cel mai probabil, la sfarsitul acestei luni.

SPECTACOL
Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" va relua spectacolele, pentru inceput la sala Teatrului "Ion Creanga" din Bucuresti. Luni, de la ora 10:00, va avea loc spectacolul cu piesa "Micuta Dorothy". Spectacole la Sala Ion Creanga vor mai avea loc joi (ora 18:00 - "Invitatie la Opereta"), din nou luni (ora 10:00 - "Micuta Dorothy"). Alte reprezentatii se vor desfasura si la Sala Rapsodia. In curand, Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" va da o reprezentatie in holul Teatrului National "I.L. Caragiale" avand drept scop strangerea de fonduri.

×
Subiecte în articol: observator