x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Televizorul, preferat de tineri

Televizorul, preferat de tineri

de Dan Radu    |    20 Noi 2015   •   14:57
Televizorul, preferat de tineri

Televiziunea rămâne principala sursă mediatică preferată de tinerii din România, consumul de programe fiind, în medie, de cinci ore pe zi pe segmentul urban cu vârsta cuprinsă între 15 şi 34 de ani. Uitatul la TV este privit ca o activitate relaxantă.

Potrivit unui studiu realizat de Starcom MediaVest, tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani, cu studii medii sau superioare, folosesc în principal televizorul (96%), atunci când sunt acasă, pe următorul loc, în privinţa utilizării aparaturii, fiind computerul personal (88%) şi apoi dispozitivele mobile.

De cele mai multe ori, aceste dispozitive sunt folosite în paralel. Astfel, tinerii obişnuiesc frecvent să caute pe computer informaţii suplimentare pe care le află de la televizor sau să discute cu ajutorul dispozitivelor mobile cu prietenii detalii legate de programele pe care le urmăresc la televizor.

Pentru a marca Ziua Televiziunii, care se sărbătoreşte pe 21 noiembrie, organizaţiile TV din întreaga lume au comandat studii la nivel global despre obiceiurile de consum. Cercetarea a relevat că, deşi conţinutul video poate fi urmărit pe mai multe dispozitive, ecranul televizorului rămâne mediul preferat între tinerii de până în 34 de ani (între 65% şi 75% din cazuri).

De asemenea, studiile arată că publicitatea este mult mai bine receptată de tineri la televizor decât în alte medii (site-uri, platforme de streaming video etc.).

×