x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Temperaturi sub limita îngheţului în judeţul Harghita

Temperaturi sub limita îngheţului în judeţul Harghita

05 Oct 2010   •   00:00

O temperatură de minus 6 grade Celsius s-a înregistrat, în această dimineaţă, în localitatea Joseni din judeţul Harghita, în timp ce la Miercurea Ciuc au fost minus 4,5 grade Celsius.



În Harghita s-au înregistrat, marţi, primele temperaturi negative din acest sezon, cel mai frig fiind la Joseni, unde au fost consemnate, în jurul orei 8.00, minus 6 grade Celsius, a declarat meteorologul Gyorfi Tunde de la Staţia Meteorologică din Miercurea Ciuc.

Mercurul din termometre a coborât sub limita îngheţului în aproape tot judeţul Harghita, minimele înregistrate marţi dimineaţă fiind de minus 4,5 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi Topliţa, de minus 3 grade la staţia Bucin, excepţie făcând localitatea Odorheiu Secuiesc, unde au fost 3 grade Celsius.

În acest an, temperaturile negative s-au instalat mai târziu decât în 2009, când prima valoare negativă, de minus 0,6 grade Celsius, a fost înregistrată în 20 septembrie la Miercurea Ciuc.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1988, în vreme ce maxima absolută înregistrată în octombrie a fost de 30,6 grade în 1952.

×
Subiecte în articol: meteo