x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Temperaturile din perioada ianuarie-mai 2010, cele mai ridicate din istoria măsurătorilor meteorologice

Temperaturile din perioada ianuarie-mai 2010, cele mai ridicate din istoria măsurătorilor meteorologice

06 Iul 2010   •   00:00

Primele cinci luni ale anului 2010 au fost cele mai calde din istoria măsurătorilor meteorologice, arată un raport al Centrului naţional pentru date climatice american, citat de AFP.

Temperatura pământului şi a oceanelor în perioada ianuarie-mai a fost cu 0,68 grade Celsius mai mare decât media secolului XX, au precizat meteorologii. În lunile martie, aprilie şi mai au fost înregistrate temperaturi care nu au mai fost atinse vreodată în perioadele similare din secolul trecut.

Potrivit experţilor, planeta s-a încălzit de la începutul anului în Canada, în nordul Statelor Unite, în sudul Groenlandei, în Africa de Nord, în Asia de Sud-Vest, în Siberia şi în sudul Australiei.

Temperaturi mai reduse decât media termică normală au fost înregistrate în sud-estul Statelor Unite, Asia Centrală şi în Europa de Vest.

Germanii au avut parte de cea mai friguroasă lună mai din 1991. Tot în mai, banchiza arctică s-a topit cu 50 % mai repede decât în mod obişnuit în această perioadă.

Antena3

×
Subiecte în articol: meteo