x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Temperaturile scad şi sunt condiţii de vijelii şi grindină

Temperaturile scad şi sunt condiţii de vijelii şi grindină

17 Iun 2010   •   00:00

După câteva zile fierbinţi, soarele pare să fi cedat în faţa norilor aducători de ploaie. Aerul a devenit respirabil, iar temperaturile au scăzut simţitor. Nu este exclus să avem parte de ploi, vijelii şi, pe alocuri, chiar şi grindină. Vezi prognoza pe trei zile.



Norii care peste noaptea de miercuri spre joi au lăsat ploi în mare parte din ţară, se restrâng astăzi şi vor aduce averse, cu fulgere, tunete şi vânt în centrul, sudul şi estul ţării, cat şi în zona montană.

Condiţiile de grindină nu lipsesc nici astăzi, iar temperaturile se domolesc simţitor, urmând să ne aducă valori de la 18-20 de grade în Moldova până spre 30, cel mult 32 în Oltenia, cu cel mult 26 de grade destul de umbrite de nori şi bine ţinute în frâu de ploi peste zi şi în Capitală.

Şi vineri avem parte de nori aducători de ploaie cu fulgere şi tunete şi vânt în rafale, ca şi de grindină pe ici pe colo, dar mai mult în zona montană, în timp ce în restul ţării abia spre seară prin vest se vor mai semnala astfel de fenomene. Temperaturile se menţin în aceleaşi limite agreabile: de la 22-23 de grade la Miercurea Ciuc şi Suceava, spre 27 la Iaşi, Oradea sau Craiova, 28 în Bucureşti, cu ceva ploi,  şi cel mult 30 la Giurgiu şi Alexandria.

După răgazul de vineri însă, ziua de sâmbătă ne va aduce ploi în toată ţara, scrie realitatea.net. Se înnorează, ploile cuprind arii relativ mari, ba chiar vorbim de cantităţi însemnate de precipitaţii. Termic însă rămânem în aceiaşi parametri: de la 25 de grade în nord spre 28 în Bucureşti, cu ceva ploi şi vânt peste zi, până spre 29 de grade la Galaţi, Vaslui sau Călăraşi.

×
Subiecte în articol: meteo