x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teodor Atanasiu - "Nu prea mai avem ce cauta in Irak"

Teodor Atanasiu - "Nu prea mai avem ce cauta in Irak"

09 Aug 2006   •   00:00

Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a lansat ieri un nou mesaj in favoarea retragerii trupelor romane din Irak.

Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu (foto), a lansat ieri un nou mesaj in favoarea retragerii trupelor romane din Irak. "Cei care au mers in Irak pentru obiective economice de tipul petrolului nu au decat sa mai ramana, pe cand noi nu prea mai avem ce cauta acolo, fiindca ne-am incheiat misiunea", a declarat Atanasiu. El a explicat ca este de acord ca in Irak s-a actionat pentru a da jos "un regim care finanta terorismul mondial", dar intre timp "au avut loc alegeri, s-a instaurat un Parlament, a fost numit un Guvern care are drept obiective o reabilitare a infrastructurii si o restabilire a unei vieti in liniste si calm". "Si-au facut o armata de 110 mii de oameni, mai mare ca a noastra, dotata si cu ajutorul Romaniei. Deci, cred ca misiunea noastra a cam luat sfarsit acolo", a precizat ministrul Apararii.

BUGET. Pe de alta parte, Atanasiu a reclamat faptul ca bugetul alocat in prezent armatei "este total insuficient", avand in vedere angajamentele pe care Romania si le-a asumat in domeniul militar. El a spus ca, pentru respectarea acestor angajamente fara a mai fi demarate investitii noi, e nevoie de peste 10 miliarde lei, suma alocata in prezent, de numai 6,6 miliarde lei, impunand neaparat o decizie politica "la care dintre angajamentele asumate renuntam, pe care le amanam in timp sau pe care le redimensionam".

×
Subiecte în articol: observator