x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Termenul pentru cardurile de sănătate, extins până la sfârșitul lunii august

Termenul pentru cardurile de sănătate, extins până la sfârșitul lunii august

29 Mai 2015   •   18:25
Termenul pentru cardurile de sănătate, extins până la sfârșitul lunii august
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au precizat vineri că utilizarea cardului de sănătate nu a fost amânată, începând cu data de 1 mai acesta devenind unicul instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate pentru asiguraţii care au intrat în posesia lui.

Potrivit CNAS, pentru o perioadă limitată de timp, asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate sau din diverse motive nu îl pot prezenta vor primi servicii medicale în baza verificării calităţii de asigurat în aplicaţia pe care furnizorii de servicii medicale o au la dispoziţie pe site-ul CNAS, estimativ această perioadă încheindu-se în jurul datei de 1 august.

"Această reglementare are scopul de a asigura accesul la servicii medicale tuturor persoanelor asigurate. Ordinul Ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui CNAS nr. 557/246/2015 şi Ordinul preşedintelui CNAS nr. 248/2015 reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate", susţine conducerea instituţiei.

CNAS precizează că a solicitat furnizorilor de servicii medicale să respecte legislaţia în vigoare şi să acorde serviciile cu card de sănătate celor care l-au primit, dar şi fără card de sănătate celor care încă nu au intrat în posesia lui.

"CNAS monitorizează toate serviciile acordate în afara sistemului cardului de sănătate şi va identifica motivele pentru care cardul de sănătate nu a fost utilizat. În situaţia în care asiguratul nu a intrat în posesia cardului din motive independente de voinţa lui, vom face demersurile necesare pentru a înlesni punerea în posesie în cel mai scurt timp", afirmă reprezentanţii Casei, în comunicatul citat.

×