x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Termenul pentru depunerea ofertelor pentru cele 62 de trenuri electrice regionale, prelungit

Termenul pentru depunerea ofertelor pentru cele 62 de trenuri electrice regionale, prelungit

27 Sep 2022   •   17:00
Termenul pentru depunerea ofertelor pentru cele 62 de trenuri electrice regionale, prelungit
Sursa foto: Foto SIEMENS Mobility

Termenul pentru depunerea ofertelor pentru cele 62 de trenuri electrice regionale a fost prelungit până în 12 octombrie, a anunțat marți Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

„Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că termenul pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației pentru achiziția de rame electrice regionale (RE-R) a fost extins până la data de 12 octombrie”, au anunțat reprezentanții ARF.

Conform acestora, motivul prelungirii termenelor de depunere a ofertelor și a solicitărilor de clarificări derivă din necesitatea de a evita interpretări restrictive ale documentației și oferirea de șanse tuturor ofertanților interesați.

Reprezentanții Autorității susțin că fac eforturi pentru a menține termenul de depunere pe 12 octombrie „pentru a se evita, între altele, influențe inflaționiste majore asupra licitației, ținând cont de perioada prin care trece economia europeană”.

La mijlocul lunii mai, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunța că Autoritatea pentru Reformă Feroviară a transmis, spre publicare în SICAP, anunțul de participare.

„Este încă un pas spre modernizarea condițiilor de călătorie cu trenul în România pe rutele de navetă în zona marilor orașe. Vor fi înlocuite astfel trenurile electrice învechite și automotoarele diesel care sunt folosite în prezent”, spunea Sorin Grindeanu.

Conform acestuia, achiziția a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs este finanțată din fonduri europene nerambursabile și din bugetul de stat al României.

În contractul, cu o valoare estimată cuprinsă între 3 miliarde de lei și 4 miliarde de lei (fără TVA), este prevăzută inclusiv asigurarea reparației și întreținerii celor 62 de trenuri, mai spunea ministrul Transporturilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trenuri electrice