x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Termenul pentru depunerea proiectelor pentru linia de finanţare 112 a fost amânat

Termenul pentru depunerea proiectelor pentru linia de finanţare 112 a fost amânat

20 Dec 2010   •   17:01

Conducerea Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) a decis, luni, închiderea aplicaţiei Action Web şi anularea tuturor celor peste 2.500 de schiţe care au reuşit să fie introduse în sistem în primele trei ore de la deschidere, după ce au fost constatate mai multe disfuncţionalităţi ale sistemului informatic.

"Conducerea AMPOSDRU va solicita consorţiului care gestionează Action Web în cadrul proiectului Sistem Integrat de Mangement SIM POSDRU explicaţii pentru disfuncţionalităţile apărute şi va analiza posibilitatea sancţionării celor responsabili. Menţionăm că pentru a preveni disfuncţionalităţi ale sistemului Action Web întâlnite la celelalte lansări de linii de finanţare din cursul anului 2010, conducerea AMPOSDRU a solicitat în mod expres consorţiului mărirea lăţimei de bandă aferentă conectivităţii la aplicaţia Action Web pentru a se asigura accesul unui număr mai mare de utilizatori simultan", se arată într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în ciuda sesizărilor făcute, disfuncţionalităţile de luni au fost cu mult mai mari decât la lansările anterioare.

"Conducerea AMPOSDRU îşi cere scuze potenţialilor beneficiari pentru problemele create şi îi asigură că va relua lansarea liniei de finanţare 112 după ce se va asigura de buna funcţionare a Action Web. Data noii lansări va fi anunţată pe site-ul www.fseromania.ro", se mai arată în comunicat.

Coaliţia ONGuri pentru Fonduri Structurale precizează într-un comunicat de presă de luni că pune sub semnul întrebării întregul proces de depunere a proiectelor şi că solicită anularea acestui apel de poiecte.

De asemenea, AMPOSDRU i se solicită să renunţe la regula "primul venit – primul servit", care a devenit nu numai foarte nocivă, dar şi de natură să blocheze procesul de depunere de proiecte, şi adoptarea principiului finanţării proiectelor în funcţie de punctajele obţinute în urma evaluării lor.

"Suntem indignaţi deoarece Coaliţia ONGuri pentru Fonduri Structurale a avertizat în repetate rânduri Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane că procesul de depunere a proiectelor ales este defectuos şi neadaptat numărului mare de aplicanţi. Depunerea de proiecte a devenit o cursă contracronometru a abilităţilor IT şi de dactilografiere, în loc să primeze calitatea proiectelor. Mai mult, am solicitat ca proiectele să fie finanţate în ordinea punctajului obţinut, nu în ordinea introducerii în sistem", a declarat Oana Preda, director executiv al Centrului de Resurse pentru Participare Publică.

×